«Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ» του ΜΟΛΙΕΡΟΥ στο Αντιθέατρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

«Μισώ τους απαίσιους, δουλοπρεπείς, απατεώνες, κόλακες και δολοπλόκους, αλλά ακόμη περισσότερο μισώ αυτούς που τους ανέχονται και συνδιαλέγονται μαζί τους»

«Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ», που παγκοσμίως θεωρείται το καλύτερο έργο του Μολιέρου, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξενουδάκη από την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 στις 9:15μμ (και στη συνέχεια κάθε Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη ώρα 9:15μμ) στο ΑΝΤΙΘΕΑΤΡΟ Μαρίας Ξενουδάκη (Αυλητών 10, Ψυρρή).

«Όταν ο Θεός μ’ έφερε στη ζωή μου, μού χάρισε φύση ασυμβίβαστη, με τον αέρα της Αυλής. Δεν έχω κανένα από τα προσόντα που απαιτούνται, για να διακριθώ εκεί μέσα. Η μεγαλύτερη αρετή μου είναι η ειλικρίνειά μου. Εγώ δεν ξέρω να κοροϊδεύω τους ανθρώπους. Κι όποιος δεν έχει το χάρισμα να κρύβει τις αληθινές του απόψεις, δεν θα προκόψει σ’ αυτόν τον τόπο»… «Εγώ προτιμώ έναν λύκο από έναν άνθρωπο, και τα αρπακτικά όρνια είναι άγγελοι με φτερούγες μπρος στην ανθρώπινη κακία και τον φθόνο», λέει ο ήρωας (Αλσέστ) στον «Μισάνθρωπο», φράσεις που ενέπνευσαν την σκηνοθεσία της παράστασης.

Αλλά αυτό που με έκανε να δουλέψω και να παρουσιάσω τον «Μισάνθρωπο», είναι ιδίως η φράση του Μολιέρου: «Μισώ τους απαίσιους, δουλοπρεπείς, απατεώνες, κόλακες και δολοπλόκους αλλά ακόμη περισσότερο μισώ, αυτούς που τους ανέχονται και συνδιαλέγονται μαζί τους»!  [Μαρία Ξενουδάκη].

 

«Τι τρανό ξεφάντωμα, τόσο όμως λυπημένο, τόσο βαθυστόχαστο, που καθώς πας να γελάσεις, θα ήταν πιο εύκολο, να κλάψεις…» [Αλφρέντ Μυσσέ]

 

Συντελεστές της παράστασης

«Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ» του Μολιέρου

Σκηνοθεσία: Μαρία Ξενουδάκη

Μουσική Επιμέλεια: Κυριάκος Γιακουμίδης

Σκηνικά – Κοστούμια – Κατασκευή Μάσκας: Αλέξανδρος Λόγγος

Φωτισμοί: Βασίλης Θεοδώρου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Ξενουδάκη, Αλεξία Πετροπούλου

Φωτογράφιση: Βασίλης Μπεβούδας

Δημιουργικό- Video art: άελλα web & graphics dsgn

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλεξία Πετροπούλου

 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Πέμπτη 17/03/2016, 9.15 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη ώρα 9:15 μμ

Εισιτήριο: 10 ευρώ, Φοιτητικό 7 ευρώ, Άνεργοι 5 ευρώ, Ατέλειες Δεκτές δωρεάν.

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΑΝΤΙΘΕΑΤΡΟ Μαρίας Ξενουδάκη, Αυλητών 10, Ψυρρή, Τηλ. κρατήσεων: 694-7615.715

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.