Η Αννα Μπουρμά επιστρέφει με την μουσικοθεματική παράσταση «Τα 5 Στοιχεία»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού

Πάντα σε κάθε της βήμα, ξέρει να μας εκπλήσσει. Την συνάντησα τυχαία στο θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.  Η Αννα Μπουρμά, ήταν πολύ ενθουσιασμένη για τη νέα  μουσικοθεματική    παράσταση που ετοιμάζει.

Είναι βασισμένη, μου λέει, στη  θεωρία των τεσσάρων θεμελιακών στοιχείων  – φωτιά, αέρας, νερό και γη – δηλαδή   «Τα 5 στοιχεία» όπως θα είναι και ο τίτλος της παράστασης  που  θα παίζεται  κάθε Τετάρτη, στο θέατρο Radar του Νέου Κόσμου – ένα νέο χώρο που μας αντιπροσωπεύει απόλυτα.

 

Οι μέρες πέρασαν και η πρεμιέρα της μουσικοθεματικής παράστασης μετράει αντίστροφα. Την Τετάρτη 30 Μαρτίου θα μας αποκαλύψει όλα της το πρόγραμμα.  Τα κείμενα και τις ενορχηστρώσεις ανάλαβε ο Τάκης Μπουρμάς, χρόνια στο χώρο της μουσικής – πιστός υπηρέτης της Τέχνης – στήριξε πολλά από τα μεγάλα ονόματα, τόσο με τις συνθέσεις του, όσο και με τους στίχους του. Εν κατακλείδι,  με μια πορεία στο χώρο της μουσικής  που έχει πολλά να αποκαλύψει. Με την Αννα Μπουρμά, κάνει την υπέρβαση. Ένα δυνατό δίδυμο δημιουργίας. Γράφει τραγούδια και συνεργάζεται μαζί της, όχι γιατί είναι κόρη του,  αλλά γιατί είναι μια καλλιτέχνης  που δεν κάνει εκπτώσεις, είναι γνήσιο παιδί της μουσικής και  δουλεύει σκληρά για κάθε νέα δουλειά που ετοιμάζει.

Η Παράσταση “Τα 5 Στοιχεία” βασίζεται σε τραγούδια που αποτελούνται από ένα ή περισσότερα τέτοια στοιχεία, τα οποία μέσα από την νοηματική τους αφήγηση, θα αναζητήσουν το κρυφό και ιδιαίτερο για τον καθένα, πέμπτο στοιχείο. Μέσα από video προβολές και οπτικοακουστικά εφέ, η Άννα Μπουρμά συνθέτει μια παράσταση εντελώς ξεχωριστού χαρακτήρα.


Ακολουθούν αποσπάσματα από τα κείμενα της παράστασης:

Φωτιά  Το ξέρω πως η φωτιά μόνο με φωτιά φουντώνει και όχι με αναβολές.

Αέρας  Όπου φυσάει ο άνεμος πάμε κι εμείς. Είναι σαν να μην υπάρχει τίποτα άλλο στην σκέψη μας, πέρα από την διατεταγμένη αποστολή.

Νερό  Στο νερό βρήκα έναν συμπολεμιστή στην μάχη να μετατρέψω τον βάλτο μου σε καθαρή τρεχούμενη διαφάνεια.

Γη  Όταν ο έρωτας κυριεύει τους ανθρώπους, αποθεώνεται η αρμονία των αισθήσεων, ανθίζουν τα ρόδα στην αυλή μου, παίρνει σάρκα και οστά η αθανασία, χαμογελάει η Γή ολάκερη, επιβεβαιώνεται ο μόνος γνωστός παράδεισος.

Δεν σταματάει το ταξίδι εδώ, υπάρχει και το πέμπτο, το στοιχείο το ξεχασμένο, το χαμένο στο χρόνο, αυτό που θα σου το αποκαλύψουμε όταν συναντηθούν τα βλέμματά μας.

 


Κείμενα, ενορχήστρωση : Tάκης Μπουρμάς

Σκηνοθεσία: Άννα Μπουρμά

Κιθάρες, φωνή, αφήγηση,: Τάκης Μπουρμάς

Πλήκτρα : Nίκος Καλαντζάκος

Πνευστά : Γιώργος Μακρής

Ήχος : Νίκος Γεωργίου

Φώτα : Βασίλης Ντόκος

Projection mapping: Στέφανος Ερινιτάκης

Computer programming: Νίκος Καλαντζάκος

Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης

Body painting: Κατερίνα Βλάχου

Παραγωγή : AFM records | Θεοδόσιος Φράγκος


«Τα 5 στοιχεία»

Παραστάσεις: από 30 Μαρτίου και κάθε Τετάρτη (για περιορισμένες παραστάσεις)

Διάρκεια παράστασης :  120’ (με διάλειμμα 10’)

Γενική είσοδος : 10 €

Προπώληση : Viva.grΘέατρο RADAR:

Πλατεία Αγίου Ιωάννη Κυνηγού 13

Σταθμός Μετρό «Άγιος Ιωάννης» | Τηλέφωνο κρατήσεων : 210.97.69.294.

Το Θέατρο Radar βρίσκεται στην έξοδο του Μετρό «Άγιος Ιωάννης»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.