Η Κόρη της Ακρόπολης εγκαινιάζει στο Ερμιτάζ το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Με την έκθεση της αρχαϊκής Κόρης (αρ. 670) του Μουσείου Ακρόπολης εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Απριλίου στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, το Έτος Ελλάδας στη Ρωσία.

Το ελληνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από 100 εκδηλώσεις σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη με κυριότερες την έκθεση για το Βυζάντιο με 120 έργα από ελληνικά μουσεία και συλλογές, την έκθεση «Θεοί και Ήρωες των Αρχαίων Ελλήνων», που περιλαμβάνει περίπου 130 αρχαιότητες από την προϊστορική εποχή έως τους ρωμαϊκούς χρόνους, και την έκθεση στο Μουσείο Μανέζ της Αγίας Πετρούπολης, με νεώτερα και σύγχρονα έργα Τέχνης.

Παράλληλα, ξεχωρίζουν η σχεδιαζόμενη από το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ έκθεση στο δημοφιλές πολυκατάστημα GUM της Μόσχας και το γαστρονομικό «Συμπόσιο», η παρουσίαση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εμβληματικών ελληνικών προϊόντων στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας και τα σεμινάρια συντήρησης αρχαιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Στα εγκαίνια της έκθεσης στο Μουσείο Ερμιτάζ την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς.

Στην αποστολή συμμετάσχουν επίσης ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας και ο συντονιστής του Ελληνικού Έτους, πρέσβυς ε.τ., Ηλίας Κλης, ενώ από ρωσικής πλευράς θα παρευρεθούν ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολταβτσένκο, ο υπουργός Πολιτισμού Βλαντιμίρ Μεντίνσκι και ο ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου Βλ.Πούτιν για το Έτος, Μιχαήλ Σβιντκόι.


Η Κόρη (αρ.670)

Το μαρμάρινο άγαλμα της αρχαϊκής Κόρης (αρ. 670), που σώζει χρώματα στα μάτια, στα μαλλιά και στα ενδύματα, βρέθηκε το 1886 βορειοδυτικά του Ερεχθείου σε θραύσματα. Έχει ύψος 1,15 μ., χρονολογείται γύρω στο 520 – 510 π.Χ. και είναι η πρώτη φορά που θα μετακινηθεί από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.