Η Φωνή της Ελλάδας γιορτάζει την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, γιορτάζεται για πρώτη φορά η «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού». Η Φωνή της Ελλάδας, το παγκόσμιο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες του κόσμου, συμμετέχει στον εορτασμό με ειδικά αφιερώματα όλο το 24ωρο.

Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, οι εκπομπές της Φωνής της Ελλάδας θα προβάλλουν με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ, τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο από τους ομογενείς. Ακαδημαϊκοί, συντονιστές της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό και λογοτέχνες δίνουν το «παρών» στις σημερινές εκδηλώσεις.

Ακόμη, η Φωνή της Ελλάδας, ως χορηγός επικοινωνίας θα καλύψει ραδιοφωνικά τη βασική εκδήλωση της «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού» που διοργανώνεται στην Αθήνα από την «Εταιρεία Κοινωνικών Επενδύσεων» και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, με θέμα «Η Παγκόσμια Διάσταση της Ελληνικής Γλώσσας ως εργαλείο άσκησης Πολιτιστικής Διπλωματίας».

Στο πλαίσιο του εορτασμού, θα μεταδοθεί στις 18:30, η πρώτη εκπομπή για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας «Τα παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας». Πρόκειται για μια συνεργασία με τη «Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν», όπου οι σπουδαστές γράφουν και δραματοποιούν αφιλοκερδώς παραμύθια στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Γνωρίζοντας πως ο σημαντικότερος κρίκος των ξενιτεμένων με την πατρίδα είναι η Ελληνική Γλώσσα, η εκπομπή έχει σκοπό να κάνει τη Γλώσσα μας ελκυστική στα Ελληνόπουλα της Διασποράς και να εμφυσήσει την αγάπη τους για την πατρίδα.

 

Η εκπομπή είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

 

Συντονιστείτε στη Φωνή της Ελλάδας

Live Streaming: webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas

Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.