Προς κλείσιμο τα προαπαιτούμενα, πιο κοντά η δόση των 7,5 δισ. ευρώ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Κλείνουν, κατά πληροφορίες του Βήματος, τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης μετά τις έντονες διαβουλεύσεις του κουαρτέτου με την ελληνική κυβέρνηση, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Το θέμα του ΕΚΑΣ και τα προαπαιτούμενα δεν σταματούν την εκταμίευση της δόσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από την αυτή των δανειστών.

Η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων είναι κοντά και οι δύο πλευρές αφήνουν να εννοηθεί ότι η συμφωνία ολοκληρώνεται άμεσα.

Το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την Εθνική Σύνταξη, τόνισε εξάλλου ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και υπογράμμισε ότι το εν λόγω θέμα θα λυθεί χωρίς προβλήματα στη διαπραγμάτευση και δεν θα παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους.

Σημείωσε δε ότι, αύριο- μεθαύριο, θα γίνουν οι βελτιώσεις για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και να εκταμιευθεί η δόση, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς.

Για το θέμα των κόκκινων δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου, υπογράμμισε ότι θα δοθεί λύση που δεν θα προκαλεί δημοσιονομικό κόστος.

Προς επίλυση βρίσκεται και το θέμα του ΑΔΜΗΕ. Υπενθυμίζεται ότι για τον ΑΔΜΗΕ, οι δανειστές θέλουν προκαταβολικά σχέδιο ιδιωτικοποίησης σε περίπτωση που δεν «περπατήσει» το σχέδιο που έχει συμφωνηθεί για εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο

Όταν επιτευχθεί συμφωνία, τα προαπαιτούμενα θα προωθηθούν προς ψήφιση στη Βουλή με την μορφή τροπολογιών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει την Τετάρτη.

 

Αλλωστε, την Πέμπτη συνεδριάζει η ΕΚΤ και εφόσον όλα έχουν κλείσει θα μπορούσε να αποφασιστεί η επαναφορά του waiver για τις ελληνικές τράπεζες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.