…..πλάκωσαν και οι Τσάμηδες…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρωτοφανές περιστατικό, με στοχο την αποστολή του Υπουργείου Εξωτερικών, έγινε στα Τίρανα τα οποία επισκέπτεται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Σύμφωνα με την Καθημερινή, ομάδες Τσάμηδων διαδηλωτών επιχείρησαν, υπό την ανοχή των αρχών, να εμποδίσουν την είσοδο του κ.Κοτζιά, στο κτίριο του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον ομόλογό του Ντιτμιρ Μπουσάτι. Οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει το χώρο μπροστά στο ΥΠΕΞ και φώναζαν συνθήματα όπως «Τσαμουριά μητέρα μας περίμενέ μας» και «καταργείστε το εμπόλεμο».Τελικά, και αφού οι διαδηλωτές “έκαναν την δουλειά τους” δόθηκε εντολή στην αστυνομία να τους απομακρύνει αλλά όχι πολύ μακριά αφού παραμένουν σε μικρή απόσταση και συνείζουν να φωνάζουν ανθελληνικά συνθήματα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι την κινητοποίηση οργάνωσε το κόμμα των Τσάμηδων Δικαιοσύνης Ένταξης και Ενότητας, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση του κ. Εντι Ράμα.
Σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή, πληροφορίες, τις οποίες διέψευδαν κύκλοι της ελληνικής αποστολής, ανέφεραν ότι η αλβανική πλευρά πρότεινε να εισέλθει η ελληνική αντιπροσωπεία στο κτίριο από διπλανή πόρτα, συνάντησε όμως την κατηγορηματική άρνηση του κ. Κοτζιά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.