Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την μαζική δολοφονία στο Ορλάντο…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η μεγαλύτερη μαζική ένοπλη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ εγινε σήμερα τα ξημερώματα στο Ορλάντο: Σε 50 ανέρχονται οι νεκροί και σε 53 οι τραυματίες. Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί της επίθεσης που σημειώθηκε στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, ενώ ο απολογισμός των τραυματιών φτάνει τους 53, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης σύμφωνα με το Reuters. Παράλληλα νοσοκομιακές πηγές ενημερώνουν πως η κατάσταση πολλών τραυματιών κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο και κατόπιν κράτησε ομήρους τους θαμώνες ονομαζόταν Όμαρ Ματίν και ήταν Αμερικανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο 29χρονος δράστης

Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντας και δεν είχε ποινικό μητρώο. Οι αρχές ερευνούν αν είχε κάποιους δεσμούς με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Ο φερόμενος δράστης, προτού πραγματοποιήσει την επίθεση, τηλεφώνησε στην αστυνομία και δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC NEWS.

Το όνομα του δράστη, που διέρρευσε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, δεν έχει δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα και το FBI ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει πρώτα τους συγγενείς του προτού να προβεί σε ανακοινώσεις.

Πάντως, το FBI φαίνεται πως γνώριζε τον Ομάρ Ματίν, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Πηγή:SKai

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.