Νεκρός ο ένοπλος στο Φίρνχαϊμ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νεκρός από πυρά των ειδικών δυνάμεων έπεσε ο ένοπλος δράστης που εισέβαλε το μεσημέρι της Πέμπτης σε κινηματογράφο της μικρής πόλης Φίρνχαϊμ στην νότια Έσση. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό υπόβαθρο.

 

 

Ο ένοπλος δράστης που εισέβαλε σε συγκρότημα κινηματογράφου της μικρής πόλης Φίρνχαϊμ στην νότια Έσση έπεσε τελικά νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών, κανείς από τους ομήρους δεν έχει τραυματιστεί.

οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων εντόπισαν τον δράστη υπήρξε μια «απειλητική κατάσταση», με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ οι αστυνομικοί, όπως είπε η εκπρόσωπος. Άγνωστο παραμένει πόσοι ακριβώς άνθρωποι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο του κινηματογράφου και πόσους έθεσε υπό την ομηρία του ο ένοπλος. Αρκετά γερμανικά μέσα ενημέρωσης είχαν κάνει νωρίτερα λόγο για έως και 50 τραυματίες, πληροφορίες όμως που στο μεταξύ διαψεύστηκαν.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης Πέτερ Μπόιτ ενώπιον του περιφερειακού κοινοβουλίου, η πρώτη αναφορά στην αστυνομία για την εισβολή του δράστη έγινε τηλεφωνικά στις 14:45 τοπική ώρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας φορούσε μάσκα και οπλοφορούσε.

Δεν έχει διευκρινιστεί όμως ακόμη εάν το όπλο ήταν αληθινό ή ψεύτικο. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άνδρας έδειχνε συγχυσμένος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γερμανικών αρχών ασφαλείας το συμβάν στην Έσση δεν έχει προφανώς τρομοκρατικό υπόβαθρο. Πρόκειται μάλλον για έναν ψυχικά διαταραγμένο μεμονωμένο δράστη, αναφέρουν πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.