Συγνώμη απο τον Ερντογάν…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eπτά μήνες μετά από την κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού,ο Ερντογάν  ζήτησε συγγνώμη από τη Μόσχα και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεκρού πιλότου. Εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα ότι ο κ. Ερντογάν έστειλε σχετικό μήνυμα στον Ρώσο Πρόεδρο, ύστερα από σφοδρό και παρατεταμένο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών.

Η στάση της τουρκικής κυβέρνησης μετά από την κατάρριψη και η άρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ζητήσει συγγνώμη από την Ρωσία είχε εκνευρίσει τη Μόσχα, που «απάντησε» στην προκλητική αυτή στάση «παγώνοντας» τις εμπορικές συμφωνίες και ζητώντας από τους πολίτες της χώρας να μην επισκεφτούν την Τουρκία ως τουρίστες.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε διαμηνύσει ότι δεν σκοπεύει να άρει τους περιορισμούς αυτούς, εάν δεν λάβει επίσημη συγγνώμη από την Άγκυρα.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε μια επιστολή από τον Ερντογάν στην οποία ο Τούρκος ηγέτης εκφράζει την επιθυμία του να επιλυθεί η κατάσταση που σχετίζεται με την κατάρριψη ενός ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους» δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet τονίζει ότι η επιστολή αυτή επιβεβαιώνεται και κυβερνητικές πηγές.

Η «επιχείρηση» αναστροφής του κλίματος ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Μπ. Γιλντιρίμ έστειλαν τα χαιρετίσματά τους στους ομολόγους τους για την εθνική επέτειο της Ρωσίας. Μερικές ημέρες αργότερα, η Μόσχα προσκάλεσε την Τουρκία στην συνάντηση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου
στο Σότσι την 1η Ιουλίου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου έχει ήδη ενημερώσει τη Μόσχα ότι σκοπεύει να παρευρεθεί στην εν λόγω συνάντηση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.