Πέρασαν τους 36 νεκρούς απο την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Αττατούρκ…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ολα δείχνουν ISIS. Mακελειό με επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Κατά την τρομοκρατική επίθεση, σκοτώθηκαν 36 άτομα, ανάμεσά τους και οι 3 βομβιστές αυτοκτονίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ. Όλες οι ενδείξεις “δείχνουν” ISIS.
Σε 36 ανέρχονται οι νεκροί, ανάμεσά τους και οι 3 βομβιστές αυτοκτονίας, της τριπλής επίθεσης στο αεροδρόμιο “Ατατούρκ” της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ. Πρόσθεσε πως οι ενδείξεις δείχνουν τον ISIS.

To Associated Press έκανε λόγο νωρίτερα για σχεδόν 50 νεκρούς από τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, επικαλούμενο ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ, είχε τονίσει πως οι νεκροί ανέρχονται σε 31 και σε 147 οι τραυματίες.

Νωρίτερα, ο τηλεοπτικός σταθμός NTV, που επικαλείται νοσοκομειακές πηγές, ανέφερε ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 106.

Κυβερνητικές πηγές, είχαν αναφέρει, πως οι δράστες ήταν τρεις, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ δήλωσε πως ένας δράστης πρώτα άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ και στη συνέχεια ανατινάχτηκε. Όλες οι έως τώρα πληροφορίες συγκλίνουν ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις.

Αξιωματούχος που μίλησε στο Reuters ανέφερε ότι οι εκρήξεις οφείλονται σε δύο βομβιστές καμικάζι, οι οποίοι ανατινάχτηκαν πριν περάσουν το σημείο ελέγχου, όπου γίνεται το σκανάρισμα των επιβατών. Πηγή του Associated Press ανέφερε ότι οι δύο δράστες πυροδότησαν το φονικό φορτίο τους αφού δέχτηκαν πυρά από αστυνομικούς.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο αμερικανικό NBC ότι είδε έναν αστυνομικό να παλεύει σώμα με σώμα έναν από τους τρομοκράτες, προτού αυτός ανατιναχτεί.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.