Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικοί εταίροι βαδίζουν πάνω σε κοινά σημεία για τα εργασιακά

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kοινά σημεία με το υπουργείο Εργασίας είδε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνάντησή του με τον Γ.Κατρούγκαλο. Ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού.

Στη συνάντηση μετείχαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων που υπογράφουν την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ), και της ΓΣΕΕ.

Συζητήθηκαν οι προαπαιτούμενες, εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης, μνημονιακές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι, η κυβέρνηση με την συμφωνία του Ιουλίου περιόρισε το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά σε τρία μόνο ζητήματα: ένα που έθεσε η ελληνική κυβέρνηση, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με άλλα λόγια την ανατροπή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων, και δύο πάγια αιτήματα του ΔΝΤ που απηχούν την ιδεοληπτική του προσήλωση στις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει κοινή γραμμή στο μέτωπο των εργασιακών βάσει των όσων είχαν συνομολογηθεί το 2014.

«Στην Ελλάδα της κρίσης και της τεράστιας ύφεσης, δεν μπορεί να υπάρχει απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, δεν μπορεί να υπάρχει ανταπεργία, δεν μπορεί να μην υπάρχει προστασία της συλλογικής δράσης και κυρίως να μην υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο διαπραγματεύσεων εθνικών και συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.