Διάγγελμα του Ερντογάν μέσω Facetime

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον κόσμο να βγει στους δρόμους, μιλώντας μέσω Face Time στο κινητό


 

Τηλεοπτικός παρουσιαστής του κρατικού τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου TRT ανέγνωσε πριν από λίγο σε ζωντανή μετάδοση μια ανακοίνωση, εκτελώντας διαταγή, όπως διευκρίνισε εξαρχής, του τουρκικού στρατού, σύμφωνα με την οποία, επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος σε όλη την επικράτεια.


Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την εξουσία της χώρας για να προστατέψει την δημοκρατική τάξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Όλες οι εξωτερικές σχέσεις της χώρας θα συνεχιστούν, ενώ το κράτος δικαίου παραμένει προτεραιότητα, αναφέρει ο τουρκικός στρατός σε ανακοίνωση που στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δημοσίευσαν τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.


Ένας δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CNN TURK μετέδωσε πως έχουν πιαστεί αρκετοί όμηροι στο αρχηγείο του στρατού στην Άγκυρα.

Ανάμεσα στους ομήρους, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.


Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας, ενώ κλείνουν τα αεροδρόμια της χώρας, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.


Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως μια ομάδα εντός του τουρκικού στρατού αποπειράθηκε να ανατρέψει την κυβέρνηση και ότι οι υπεύθυνοι του πραξικοπήματος θα το πληρώσουν ακριβά.


«Κάποιοι άνθρωποι παρανόμως πραγματοποίησαν μια παράνομη ενέργεια εκτός ιεραρχίας», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε σχόλια που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.


«Αυτή η κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό παραμένει να έχει τον έλεγχο. Αυτή η κυβέρνηση θα αποχωρήσει όταν ο λαός το αποφασίσει».


Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.