Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του χρέους, συμφώνησαν Τσίπρας και Λιου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην αναγκαιότητα για σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και στον ρόλο της Ελλάδας ως αναπόσπαστο μέρος της ΕΕ και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη, εύθραυστη, περιοχή, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Παρά τις κρίσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα, παραμένει πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή σε μια περίοδο αστάθειας» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter, σχετικά με τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου. «Είναι ανάγκη να ενδυναμωθεί ο ρόλος της χώρας μας», τονίζει σε δεύτερη, διαδοχική ανάρτησή του.

Νωρίτερα, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ο κ. Λιου επανέλαβε πως το χρέος πρέπει να καταστεί σύντομα βιώσιμο και ότι αν αρθούν οι αβεβαιότητες, το επενδυτικό κλίμα θα βελτιωθεί σημαντικά.

Την Πέμπτη, ο Τζακ Λιου συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Πηγές της ΝΔ έκαναν λόγο για συνάντηση σε καλό κλίμα, σημειώνοντας ότι οι κ. Λιου και Μητσοτάκης είχαν μία ουσιαστική συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή, η χώρα και η Ευρώπη και πως ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και τον τρόπο που μπορούν να αντιμετωπιστούν για την ταχύτερη έξοδο της χώρας από την κρίση.

«Στην προσπάθεια αυτή, είναι προφανές ότι ο εποικοδομητικός ρόλος των ΗΠΑ έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία» πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε τη συμβολή του κ. Λιου στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.