“Οι Πρωταγωνίστριες” σας περιμένουν στο θέατρο Ακάδημος

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

της Λαμπριάνας Κυριακού

Αν θα σκιαγραφούσε κανείς το πορτραίτο  της Όλγας Πολίτου, θα μπορούσε με μια μόνο λέξη να δώσει το στίγμα  του χαρακτήρα της αλλά και της διαφορετικής ερμηνείας των ρόλων της που έχει ερμηνεύσει πάνω στη σκηνή.

 

Η Όλγα Πολίτου είναι Ανατρεπτική.

 

Δεν μπορούσα να αναζητήσω άλλη λέξη,  βλέποντάς την στο θέατρο Ακάδημος να ερμηνεύει μια ώριμη γυναίκα στις ‘’Πρωταγωνίστριες’’ του Κέν Λούντβικ.  Η Όλγα Πολίτου έχει ένα μικρό ρόλο, που η ίδια με την εμπειρία της τον κάνει Μεγάλο. Ο τρόπος που υποδύεται την ηλικιωμένη γυναίκα – γίνεται το επίκεντρο της προσοχής κάθε φορά που ανεβαίνει στη σκηνή.  Όλη  η τέχνη της και η εμπειρία της  φαίνεται στο λίγο – φαίνεται στην ατάκα της,  φαίνεται  στον τρόπο που αρθρώνει καθαρά τις λέξεις,  κάτι που δεν υπάρχει πια στους νέους ηθοποιούς. Για μια  ηθοποιό, βέβαια που υπηρετεί το θέατρο τόσα χρόνια χωρίς βεντετισμούς, που αν αναλογιστώ τους ρόλους που έπαιξε στο θέατρο, στον κινηματογράφο αλλά και στην τηλεόραση, πρέπει να μιλάς με λόγια ισάξια τους μεγέθους της.

Οι Πρωταγωνίστριες (Leading Ladies) έκαναν  για πρώτη φορά πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2004,  στο The Alley Theatre στο Χιούστον του Τέξας. Μια κωμωδία που κερδίζει όλο και περισσότερο τις εντυπώσεις του κοινού, σε όποια  χώρα και να παιχτεί.

Εφέτος, Οι  Πρωταγωνίστριες,  βρίσκονται  και στην χώρα μας, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Μανούσου Μανουσάκη. Έργο κωμικό αρκετά διασκεδαστικό.

 


Ο Γιώργος Παρτσαλάκης και ο Σωτήρης  Καλυβάτσης – ο Τζακ και ο Λιο –  από σαιξπηρικοί ηθοποιοί μεταμορφώνονται σε γυναίκες με σκοπό να πάρουν την περιουσία της Όλγας Πολίτου. Μιας ηλικιωμένης πλούσιας γυναίκας που  αφήνει την περιουσία της  στις ανιψιές της Μαξ και Στιβ που έχει να τις δει 30 ολόκληρα χρόνια.

Οι δυο τους εντυπωσιακοί στη σκηνή, πηγή γέλιου και απόλυτης τρέλας. Ωραία στη σκηνή η Ηρώ Λούπη, ΚΑΛΗ ηθοποιός,  υποδύεται εξαίρετα την ανιψιά των δυο κοριτσιών.  Για τον Πέτρο Ξεκούκη, που κάνει τον ψευτογιατρό, θα πω απλά respect.  Είναι μια παράσταση που αποτελείται από ιδιαίτερους ηθοποιούς, όπως  το Σπύρο Μεργιανό τον αγαπημένο συμπατριώτη Πέτρο Πέτρου και την  ταλαντούχα  Ιουλία Καλογρίδη. Ένας πολύ καλός και  δεμένος θίασος.

Μέσα στις τόσες κωμικές παραστάσεις που παίζονται στα θέατρα της Αθήνας αυτή την εποχή, είναι μια επιλογή πολύ καλή, για τον θεατή που θέλει να περάσει το βράδυ του όμορφα.  Είναι μια άρτια παράσταση, χιουμοριστική χωρίς υπερβολές και τσιρίδες, που στην εποχή μας οι φωνές   πιστεύουν ότι προκαλεί γέλιο.

 


Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, οι Πρωταγωνίστριες έκαναν πρεμιέρα. Φίλοι από τον επιχειρηματικό το δημοσιογραφικό αλλά και τον καλλιτεχνικό χώρο τίμησαν τους ηθοποιούς και τους συντελεστές  με την παρουσία τους.

 

{youtube}wGP7pkvcNf0{/youtube}

 

 

Είδαμε: Γιώργο Βαρδινογιάννη, Λόλα Νταιφά, Γιώργο Χατζηνάσιο, Θεοδόσης Πελεγρίνης, Μαριάννα Τουμασάτου, Αλεξία Μουστάκα, Ελισάβετ Μουτάφη, Παναγιώτη Μπουγιούρη, Ελένη Φιλίνη, Σπύρο Μπιμπίλα, Κέλλυ Σταμουλάκη, Έφη Παπαθεοδώρου…

 

 

 

Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές τίμησαν τον Μπάμπη Κράλιοβιτς:

Η βραδιά έκλεισε με τον γραμματέας του συνδέσμου Βετεράνων ποδοσφαιριστών Αντώνη Γλύκας, να απονέμει τιμητικό κύπελλο στον   Μπάμπη Κράλιοβιτς για την προσφορά του στον πολιτισμό.

{youtube}YBCwUbbSXkE{/youtube}

 

 


Πρωταγωνιστούν :

Γιώργος Παρτσαλάκης

Σωτήρης Καλυβάτσης

Υρώ Λούπη

Σπύρος Μεργιανός

Πέτρος Ξεκούκης

Ιουλία Καλογρίδη

Πέτρος Πέτρου

Συνεργάζεται η Όλγα Πολίτου


Σκηνοθεσία : Μανούσος Μανουσάκης


Μετάφραση : Τζούλια Κράλιοβιτς

Σκηνικά – Κοστούμια : Αννα Μαχαιριανάκη

Μουσική επιμέλεια : Μανώλης Μανουσάκης

Φωτισμοί : Παναγιώτης Μανούσης

Βοηθός σκηνοθέτη : Νίκος Χρηστίδης


Παραγωγή : Θεατρικές επιχειρήσεις Χ. Κράλιοβιτς


Ημέρες και ώρες παραστάσεων :

Τετάρτη : 19.30

Πέμπτη : 19.30

Παρασκευή : 21.30

Σάββατο : 18.30 (λαική) & 21.30

Κυριακή : 18.30 & 21.30


Τιμές εισιτηρίων :

Γενική είσοδος : €20

Φοιτητικό-Λαική : €14

Κάρτα ανεργίας : €12


Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ειδική προσφορά  Γενική Είσοδος €12


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : 120 λεπτά


Έναρξη παραστάσεων : Τρίτη 11 Οκτωβρίου ώρα 21.30



Προπώληση εισιτηρίων : Από το ταμείο του θεάτρου «Ακάδημος», καταστήματα ΟΤΕ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ και www.tickethour.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.