Attica Bank…Βρίσκει τον βηματισμό της.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Φαίνεται ότι η εν λόγω Τράπεζα, μετά τις αναταράξεις των τελευταίων μηνών,βρίσκει τον βηματισμό της.Του Μιχάλη Παναγιώτου.
Πέραν των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2016,τα οποία εμφανίζουν μείωση των ζημιών  στα 8,7 εκ.ευρώ [ έναντι 300,3 εκ. ευρώ],

Η Τράπεζα προχωρά με γοργά βήματα σε αναδιάταξη των δυνάμεων της, με νέο οργανόγραμμα και νέες επιτροπές πού αφορούν  κρίσιμες δραστηριότητες,

Εταιρική διοίκηση,μηχανοργάνωση,νέο εγχειρίδιο χρηματοδοτήσεων κ.τ.λ.].

Η αναδιάταξη των δομών της, συνδέεται με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που θα έχει συγκρατημένο κόστος και θα αφορά 60-70 άτομα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες  τα οικονομικά κίνητρα της εθελούσιας είναι βάσει των μισθών πού ισχύουν και όχι με βάση τις περικοπές  αμοιβών πού πρόκειται να γίνουν.

Κύκλοι της Διοίκησης  είχαν υπογραμμίσει ότι υπάρχουν μισθοί πού είναι πολύ πάνω από τον Μ.Ο. των άλλων Τραπεζών.

Ενδεικτικό των προθέσεων της νέας διοίκησης είναι ότι η Τράπεζα θα διοικείται από τα στελέχη της και όχι από συμβούλους οι οποίοι – αν και εφ όσον  – χρειάζονται θα πρέπει να έχουν έργο προς παράδοση.

Προφανώς η αναφοράς αυτή δεν ήταν τυχαία.

Τώρα όσον αφορά τα 70 ευρώ πού υπολείπονται για την κάλυψη του δυσμενούς σεναρίου των  stress tests,θεωρείται ότι αυτά θα βρεθούν από την παραχώρηση  της διαχείρισης του <<ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ>>  επιχειρηματικών κατά κύριο λόγο δανείων σε  fund.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα πού φέρονται να προσφέρουν οι υποψήφιοι  διαχειριστές,αγγίζει τα 100 εκ. υρώ.

Το ποσό αυτό αφορά προκαταβολή ,καθώς η Διοίκηση της Τράπεζας, διαπραγματεύεται τους  όρους διαχείρισης των δανείων  αυτών,τα οποία είναι ανείσπρακτα εδώ και χρόνια.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά? Το ποσοστό πού θα ανακτήσει ο διαχειριστής θα αποδοθεί στην ΑBank.

Λοιπόν με τα αποτελέσματα  οι προβλέψεις για επισφαλείς  χρηματοδοτήσεις στο 2ο τρίμηνο  ανήλθαν σε 20 εκ.ευρώ,διαμορφώνοντας το σωρευτικό υπόλοιπο των προβλέψεων στο 1,2 δις ευρώ,και τα οποία αντιστοιχούν στο 29% των συνολικών χρηματοδοτήσεων της Τράπεζας.

Οι σημαντικότερες εξελίξεις κατά την διάρκεια του Α΄εξαμήνου ήταν οι πιο κάτω:¨

1.-ίδια κεφάλαια 671, εκατ.ευρώ.

2.-Δείκτης κεφαλαίου κοινών μετοχών 17,2%.

Δραστική μείωση ζημιών πρό φόρων σε 10 εκ.ευρώ πρό φόρων έναντι ζημιών 471 εκ.ευρώτο αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.