Ρέντζι: Το Οχι κέρδισε αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη της ήττας…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί.Οι Ιταλοί ψήφισαν 59,92 ο/ο ΟΧΙ και 40ο/ο ΝΑΙ.

Απο νωρίς και απο ταπρωτα επίσημα αποτελέσματα έδείχναν καθαρή νίκη του «όχι» στο δημοψήφισμα, για την συνταγματική μεταρρύθμιση.

«Το ‘όχι’ κέρδισε, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη της ήττας», δήλωσε ο Ρέντσι σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ παράλληλα κάλεσε το στρατόπεδο του «όχι» να κάνει προτάσεις.

«Ζήτω η Ιταλία. Το “όχι” κέρδισε και τώρα αυτοί που το στήριξαν με την εκστρατεία τους έχουν την ευθύνη να προχωρήσουν και να φέρουν πρόταση», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός προσθέτοντας πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της ήττας.

«Έχασα και το λέω δυνατά, αλλά με δυσκολία», σημείωσε, τονίζοντας πως δεν μπορεί να παραμένει προσκολλημένος στην καρέκλα του και ότι απόψε τελειώνει ένα δικό του κεφάλαιο και τη Δευτέρα υποβάλλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Υπογράμμισε ότι πριν παραιτηθεί, η κυβέρνησή του θα δουλέψει, για την τελική έγκριση του προϋπολογισμού του 2017 και για τα τελευταία μέτρα υπέρ των σεισμοπαθών.

Ευχαρίστησε την σύζυγό του Ανιέζε και τα παιδιά του, με έντονη συγκίνηση. «Για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, δεν μπορούμε να μείνουμε γραπωμένοι στις καρέκλες μας», δήλωσε ο Ρέντσι, και εξήγησε ότι «οι ηγέτες του μετώπου του “όχι” θα πρέπει να αναλάβουν, τώρα, την πρωτοβουλία για την έγκριση νέου εκλογικού νόμου».

«Μπορεί να χάσει, κανείς, ένα δημοψήφισμα, αλλά η χώρα μας είναι η ωραιότερη του κόσμου», πρόσθεσε.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.