Ενα βήμα μπρός και ενα βήμα πίσω στις διαπραγματεύσεις…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με συγκλίσεις αλλά και διαφωνίες πάνω στα αντισταθμιστικά αντίμετρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση ολοκληρώθηκε ο γύρος διαπραγμάτευσης της Τετάρτης ανάμεσα στην κυβερνητική ομάδα και τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Μιλώντας μετά το τέλος των σημερινών επαφών, κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωσε πως οι δύο πλευρές έχουν μεν διαφωνίες αλλά «δεν τα σπάνε», με τη συζήτηση για τα αντισταθμιστικά να παραπέμπεται πλέον σε τεχνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι θεσμοί θεωρούν πως μερικά από τα αντίμετρα είναι σε «πολύ καλό δρόμο», σε άλλα απαιτούνται τεχνικές διευκρινίσεις, ενώ για ορισμένα εκφράζουν διαφωνίες.

Το θέμα έχει παραπεμφθεί στα τεχνικά κλιμάκια, προκειμένου να υπάρξει εξειδίκευση των μέτρων.

Ο ίδιος παράγοντας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2018-2019, κατηγορώντας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι δεν έχει ενσωματώσει στην πρόσφατη έκθεσή του τα νεότερα δημοσιονομικά στοιχεία, από το Νοέμβριο κι έπειτα, που δείχνουν υπεραπόδοση στα έσοδα.

Κατηγόρησε επίσης το Ταμείο ότι, λόγω αυτής της παράλειψης, ζητά μέτρα ισοδύναμα με 2% του ΑΕΠ.  Τα νέα στοιχεία θα συζητηθούν σε τεχνικό επίπεδο και θα επανέλθουν σε υπουργικό επίπεδο στο τέλος της εβδομάδας.

Στην ατζέντα της Πέμπτης αναμένεται να βρεθούν τα εργασιακά, οι ενεργειακές πολιτικές και το πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Σήμα κινδύνου για επιστροφή της αβεβαιότητας στην οικονομία έστειλαν νωρίτερα οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, μετά τη δική τους συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Υψηλόβαθμος τραπεζικός παράγοντας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, διότι, όπως σημείωσε, έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα το πρώτο δίμηνο εφέτος, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2016 τα πράγματα είχαν σταθεροποιηθεί.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών συζήτησαν με το κουαρτέτο κυρίως, τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Πηγη :Σκάι

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.