Δύο Έλληνες μεταξύ των τραυματιών στο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δύο Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών του τρομοκρατικού χτυπήματος που συγκλόνισε το απόγευμα της Τετάρτης το Λονδίνο, σύμφωνα με όσα ανέφερε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μιλώντας στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

 

Σύμφωνα με όσα είπε στην ομιλία της η κ. Μέι μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν 12 Βρετανοί, μικρά παιδιά από τη Γαλλία, δύο Ρουμάνοι, τέσσερις Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Πολωνός, ένας Κινέζος, δύο Έλληνες και ένας Αμερικανός.

Στη Βουλή των Κοινοτήτων μιλά η πρωθυπουργός της Βρετανίας, λίγες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που συγκλονίζει τη χώρα.

«Δεν πρόκειται να φοβηθούμε» ξεκαθαρίζει η Τερέζα Μέι, σημειώνοντας ότι η επίθεση στρέφεται κατά όλων των ελεύθερων ανθρώπων. «Με αυτή την πράξη τρομοκρατίας προσπαθούν να φιμώσουν την Δημοκρατία. Η ελεύθερη έκφραση, η ελευθερία τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου είναι ενσωματωμένα στο Κοινοβούλιο…. Οι τρομοκράτες έβγαλαν την οργή τους σε αθώες γυναίκες, άνδρες και παιδιά» σημείωσε.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός ενημέρωσε ακόμα πως τραυματίες είναι 12 Βρετανοί, 3 Γάλλοι, 2 Ρουμάνοι, 4 Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Κινέζος, ένας Ιρλανδός και ένας Ιταλός.

Παράλληλα ευχαρίστησε τους φίλους και συμμάχους σε όλο τον κόσμο που συμπαραστέκονται στη Βρετανία.

Επιβεβαίωσε την ανακοίνωση των Αρχών για οκτώ συλλήψεις, συμπληρώνοντας ότι ο δράστης γεννήθηκε στο Λονδίνο και είχε κάποτε απασχολήσει τις Μυστικές Υπηρεσίες. Δεν ανέφερε πάντως το όνομά του.

Εξήρε τον ηρωικό αστυνομικό που έχασε τη ζωή του, αλλά και όλα τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας για την προσπάθεια που έκαναν από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το χτύπημα.

«Ο δράστης δεν μπόρεσε να μπει στο Γουέστμίνστερ χάρη στον ηρωισμό των αστυνομικών» τόνισε.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα αυξηθούν οι περιπολίες σε όλη τη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.