Το μεγάλο πρόβλημα στα ΣκόπιαQH ακυβερνησία,είναι πρόβλημα για ολα τα Βαλκάνια…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα Βαλκάνια θα βρεθούν και πάλι οπως πριν απο 16 χρόνια σε συγκρούσεις .Αιτία και πάλι η γειτονική μας Χώρα τα Σκόπια.Η Δύση,πιέζει για λύση,ωστόσο τα Σκόπια έχουν φτάσει στους τέσσερις μήνες ακυβερνησιας.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να οδηγηθεί ξανά στις κάλπες ωστόσο αυτό ετούτη την ώρα μοιάζει αδύνατο.
Ο Νίκολα Γκρούφσκι αν και ήρθε πρώτος στις εκλογές δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο σοσιαλδημοκράτης Ζόραν Ζάεφ μπορεί, αλλά με την βοήθεια των αλβανικών κομμάτων, κάτι το οποίο απαγόρευσε ο Πρόεδρος της χώρας καθώς τα τρία αλβανικά κόμματα απαιτούν την καθιέρωση της αλβανικής ως δεύτερης επίσης γλώσσας της χώρας.

Η χώρα κυβερνάται από υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία δεν είναι δυνατό να λάβει σημαντικές αποφάσεις. Μέσα στο επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η θητεία των δημάρχων ωστόσο χωρίς τον σχηματισμό Βουλής δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή τους και κάπως έτσι η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην κρίση.
Η Δύση πιέζει ωστόσο οι σλαβόφωνοι βλέπουν μια προσπάθεια καντονοποίησης της χώρας που σταδιακά θα οδηγήσει στον εκφυλισμό και τη διάλυσή της. Έτσι έρχονται στο φως κόντρες που είχαν οδηγήσει σε πολεμικές συγκρούσεις πριν 16 χρόνια μεταξύ αλβανόφωνών και σλαβόφωνων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.