Αλέξης Τσίπρας:Η Χώρα πατάει πια στα πόδια της.

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Αυτό που δεν υπήρχε πριν 15 μέρες , είναι ότι ο δρόμος της εξόδου από την επιτροπεία είναι πλέον ορατός» δήλωσε o Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,στα εγκαίνια της Εθνικής Κορίνθου -Πατρών.

Ο Αλέξης Τσίπρας με το σχόλιο αυτό,αναφέρθηκε ουσιαστικά στην κατ’ αρχήν συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας. «Η χώρα μπορεί να πατήσει ξανά στα πόδια της, μπορεί σύντομα να βγει από αυτή τη μακροχρόνια περιπέτεια της λιτότητας και της επιτροπείας, ανοίγει ο δρόμος προς το μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: Για την κυβέρνηση η παραγωγικότητα είναι άμεση προτεραιότητα με κριτήριο το δημόσιο όφελος όχι το κέρδος των λίγων, τα χρήματα  αξιοποιούνται μέχρι το τελευταίο ευρώ για να γυρνάμε πίσω σε υποδομές κοινωνικής στήριξης και ενισχύσεις στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

«Παρά τη μεγάλη περιπέτειά της, η χώρα καταφέρνει να στέκεται στα πόδια της και ολοκληρώνει έργα που δείχνουν ότι παρά τις δυσκολίες και τις στερήσεις του λαού καταφέρνει να στέκεται στα πόδια της… Αυτή δεν είναι η εικόνα χώρας που βρίσκεται σε παρακμή, αλλά η εικόνα μια χώρας που τα καταφέρνει  και  κοιτά το μέλλον» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην είσοδο της μεγάλης σήραγγας της Παναγοπούλας.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, το έργο έχει ένα ισχυρό συμβολισμό… «Πολλοί παρίσταναν τις Κασσάνδρες και τους κακούς προφήτες, εμείς κλείσαμε τα αφτιά και εργαστήκαμε σκληρά ξέροντας ότι το όφελος δεν θα το αποκομίσουμε άμεσα» είπε.

«Το έργο ήταν αδιανόητο να προχωρήσει αν δεν είχε γίνει μια σκληρή προσπάθεια διαπραγμάτευσης. Η επαναδιαπραγμάτευση ήταν δύσκολη, και εξασφάλισε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για το δημόσιο. Το θέμα είναι να υπάρχει πολιτική βούληση και συναντίληψη» τόνισε

Στη μια από τις σήραγγες δόθηκε το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου στην άλλη του Κωστή Στεφανόπουλου και μια στον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα. Ο κ. Τσιπρας αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτυού. την κατασκευή του Προαστιακού της Πάτρας αλλά και την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στον Δήμο Πατρίων. Άλλη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η υλοποίηση του δρόμου Πάτρας – Πύργου. Όπως σημείωσε, οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και προχωρά η δημοπράτηση.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.