Μητσοτάκης…καλει Φώφη για πολιτική σύμπλευση!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για ευρύτερη πολιτική σύμπλευση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης,στον χαιρετισμό του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τονίζοντας,πως οι δύο δυνάμεις πρέπει να λειτουργήσουν ως ασπίδα της κοινωνίας έναντι του πολιτικού πολιτισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Αυτά που μας χωρίζουν είναι λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τον χαιρετισμό που εκφώνησε στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να μιλήσει ανοιχτά για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία των δύο δυνάμεων, καθώς αυτό καθορίζεται από τις επιλογές των πολιτών, όμως διευκρίνισε ότι σε κάθε περίπτωση ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να συνεννοούνται για τις μεγάλες και δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο ενδεχόμενο σύμπλευσης ΝΔ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην αναδιάρθρωση το κράτους στην παιδεία, την εξωτερική πολιτική αλλά και σε μία «τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση» που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ΝΔ αντιλαμβάνεται τη συνεργασία ως μία υπεύθυνη πολιτική επιλογή, κι όχι σαν μία απόπειρα να παγιδεύσει μία άλλη παράταξη.

Τόνισε μάλιστα ότι οι δύο δυνάμεις έχουν κοινό στόχο να αντιμετωπίσουν την πολιτική κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, όπως υποστήριξε, επιδιώκει τη διαίρεση του λαού και την απαξίωση των παλαιότερων κυβερνήσεων μέσω των ψεμάτων και του διχασμού.

Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, λέγοντας με νόημα πως μία προοδευτική κεντροαριστερή παράταξη είναι απαραίτητη ώστε να υπάρξει ισορροπία στη δημοκρατία της χώρας.

Τζανακόπουλος: Όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας

Μήνυμα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη να επιλέξει προσεκτικά τους πολιτικούς συμμάχους της έστειλε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον δικό του χαιρετισμό.

«Δεν υπάρχει η πολυτέλεια των ίσων αποστάσεων», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας στους σύνεδρους ότι όλοι κρινόμαστε από τις αποφάσεις μας.

«Η κεντροαριστερά θα κριθεί από τις επιλογές που θα κάνει τώρα», τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.