Ο SPIDER-MAN™ από 6 Ιουλίου στους κινηματογράφους

Facebook
Twitter
LinkedIn

“O Spider-Man είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σούπερ ήρωες όλων των εποχών. Επιτέλους καταφέραμε να τον φέρουμε πίσω εκεί που δικαιωματικά ανήκει, στον φανταστικό κόσμο της Marvel” Kevin Feige, πρόεδρος της Marvel και παραγωγός του Spider-Man: Η Επιστροφή Στον Τόπο Του.

Όλοι οι φαν του Spider-Man θα νιώσουν τρομερά ευτυχισμένοι και δικαιωμένοι, αφού ο πιο δημοφιλής ίσως σούπερ ήρωας του πλανήτη φοράει τη νέα του στολή -made by Tony Stark- και επιστρέφει στον τόπο του, στη Marvel. Στην ταινία Spider-Man: Η Επιστροφή Στον Τόπο Του έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον άνθρωπο αράχνη σε έναν πιο φρέσκο και κεφάτο ρόλο. Τον αέρα ανανέωσης επιτείνει και η επιλογή του ταλαντούχου νεαρού ηθοποιού Tom Holland (Billy Elliot) να ενσαρκώσει τον Spider-Man. Δίπλα του συμπρωταγωνιστούν ηθοποιοί μεγαθήρια όπως οι: Michael Keaton (Birdman, Batman), Robert Downey Jr. (Iron Man, Εκδικητές), αλλά και η πάντα σέξι και βραβευμένη με Oscar® ηθοποιός Marisa Tomei (The Wrestler). Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Jon Watts, ενώ το σενάριο της ταινίας έχουν επιμεληθεί οι Jonathan Goldstein, John Francis Daley, Jon Watts, Christopher Ford, Chris McKenna και Erik Sommers. Παραγωγοί της ταινίας είναι ο Kevin Feige και η Amy Pascal.


Σύνοψη:

Ονειροπαρμένος, με το μυαλό του να ταξιδεύει ακόμη στην περιπέτεια που είχε με τους Εκδικητές, ο Peter Parker επιστρέφει σπίτι του, όπου ζει με τη στοργική θεία του May (Marisa Tomei). Ο Peter προσπαθεί να προσαρμοστεί ξανά στην καθημερινή του ρουτίνα κάτω πάντα από το άγρυπνο μάτι του μέντορά του Tony Stark (Robert Downey Jr.). Η προσαρμογή, όμως, δεν είναι εύκολη, αφού ο ίδιος προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από έναν χαριτωμένο σούπερ ήρωα που το πεδίο δράσης του οριοθετείται στα στενά όρια της γειτονιάς του. Όταν, όμως, κάνει την εμφάνισή του ο Vulture (Michael Keaton), ένας καινούργιος πανούργος κακός που απειλεί όλους όσους νοιάζεται ο Peter, τα πράγματα θα σοβαρέψουν και όλα θα έρθουν πάνω κάτω. Η στιγμή έφτασε που θα πρέπει να αποδείξει αν αξίζει ή όχι να είναι ο ήρωας που όλοι περιμένουν.


Διάρκεια: 133’

6 Ιουλίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D


Visit:

https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr

https://www.facebook.com/MarvelGreece

https://www.facebook.com/SpiderManMovie/

 

https://twitter.com/spidermanmovie


Spider-Man με την υπογραφή της Marvel

Στο Spider-Man: Η Επιστροφή Στον Τόπο Του, ο Peter Parker προσπαθεί με αγωνία να ενταχθεί στην πιο δημοφιλή ομάδα του πλανήτη, τους Εκδικητές και να πάρει τη θέση που του ανήκει στο μεγαλοπρεπές σύμπαν της Marvel. Το προηγούμενο καλοκαίρι παρακολουθήσαμε τον Spider-Man να κάνει το ντεμπούτο του στον κόσμο της Marvel στην ταινία Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος. Τόσο οι κριτικοί, όσο και το κοινό ενθουσιάστηκαν από τη νέα αυτή τροπή που πήρε ο χαρακτήρας.

Ο Tom Holland που υποδύεται τον άνθρωπο αράχνη επισημαίνει ότι πριν καταφέρει τελικά ο Peter να συναντήσει τους ήρωές του, έπρεπε να περάσει μια σειρά δοκιμασιών. “O Peter εκεί που βίωνε την εμπειρία της ζωής του με τους Εκδικητές, τώρα προσγειώνεται απότομα πίσω στη ρουτίνα του” εξηγεί ο Holland. “Ο Tony Stark τον ορμήνεψε να είναι απλά ο φιλικός σούπερ ήρωας της γειτονιάς, αυτό το καθήκον του συνίσταται στα εξής: να κατεβάζει γατάκια που έχουν εγκλωβιστεί πάνω σε κάποιο δέντρο, να βοηθάει ηλικιωμένες κυρίες να περάσουν το φανάρι με ασφάλεια και να σταματάει την κακόβουλη δράση μικροαπατεώνων. Αλλά, όταν, κατά τύχη, ο Spider-Man έρθει αντιμέτωπος με μια συμμορία κακοποιών που έχουν στην κατοχή τους μερικά high-tech όπλα νέας γενιάς, θα ξεκινήσει μια νέα διαδρομή, που θα αποτελέσει το εφαλτήριο, ώστε να εξελίξει τις νέες του ικανότητες και δυνάμεις” καταλήγει ο νεαρός ηθοποιός.

“O Tony Stark παρακολουθεί τον Peter Parker από πολύ κοντά” σχολιάζει ο Robert Downey Jr. “Τον βοηθάει δίνοντάς του μια νέα άκρως εξελιγμένη τεχνολογικά στολή. Αλλά είναι πραγματικά αυστηρός μαζί του, αφού θα πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει να γίνει μέλος της ομάδας των Εκδικητών” καταλήγει ο ηθοποιός.

Για τον Kevin Feige, παραγωγό και πρόεδρο της Marvel, ήταν άμεση προτεραιότητα να εντάξει τον χαρακτήρα στον κόσμο της Marvel, με έναν τρόπο που τον κοινό δεν είχε ξαναδεί ως σήμερα. “Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε δημιουργήσει ένα σύμπαν με πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες και ταινίες. Αυτή τη φορά έχουμε την ευκαιρία να συστήσουμε ξανά στο κοινό τον Peter Parker και τον Spider-Man μέσα από τη δική μας οπτική και τον δικό μας κόσμο” σχολιάζει ο Feige. “Στην πραγματικότητα αυτό αντικατοπτρίζεται και μέσα από τον κόσμο των κόμικς, αφού ο χαρακτήρας δεν δρούσε ποτέ ατομικά, αλλά βρισκόταν σε ένα σύμπαν μαζί με τον Tony Stark, τον Captain America και τους Εκδικητές”.

H παραγωγός Amy Pascal σχολιάζει αυτήν την άνευ προηγουμένου σύμπραξη: “Η ταινία προέκυψε από τη συνεργασία δύο εκ των κορυφαίων studio παγκοσμίως, της Sony και Marvel. “Πρόκειται για μια ταινία της  Sony σε παραγωγή της Marvel. Συνεργαστήκαμε από κοινού και συναποφασίσαμε να ενθέσουμε τον χαρακτήρα στο σύμπαν που πραγματικά ανήκει. Όλοι βγήκαμε κερδισμένοι και πρώτα από όλους οι θεατές, αφού θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάτι που περίμεναν τόσα χρόνια”.

“To να μπει ο Spider-Man στον κόσμο της Marvel είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί από άποψη αφήγησης της ιστορίας” σχολιάζει ο σκηνοθέτης Jon Watts. Με την εμφάνισή του στην ταινία Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος επωάστηκε η ιδέα της ένταξής του στο Marvelικό σύμπαν και στην ομάδα των Εκδικητών. Ο Peter Parker, όταν ήταν οκτώ ετών είδε τον Tony Stark να αποκαλύπτει στην τηλεόραση ότι είναι ο Iron Man. Έτσι, όλη η προεργασία έχει γίνει και δεν χρειάζεται να σπαταλάμε άδικα χρόνο να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι ζούμε σε έναν κόσμο, όπου υπάρχουν σούπερ ήρωες. Αυτό το σκέλος το έχουμε παραλείψει και πέφτουμε με τα μούτρα στη δράση και το fun της υπόθεσης”.

Για να δοθεί μια νέα φρέσκια ματιά στο franchise, αλλά και να διατηρηθούν τα θεμελιώδη στοιχεία και διακριτικά του γνωρίσματα, οι παραγωγοί επέλεξαν τον Watts να σκηνοθετήσει την ταινία. Οι προηγούμενες δουλείες του έπεισαν τους Feige και Pascal ότι βρήκαν τον άνθρωπό τους. “Ο Kevin και εγώ παρακολουθήσαμε μια ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Jon με τίτλο Cop Car” σχολιάζει η Pascal. “Ήταν πραγματικά εκπληκτική. Κατάφερε να πάρει εκπληκτικές ερμηνείες από δύο παιδιά που δεν είναι καν ηθοποιοί. Τα παιδιά ήταν πραγματικά αξιαγάπητα. Φέρει αυτήν τη στόφα του σκηνοθέτη που έχει την ικανότητα να διηγηθεί μια ιστορία και παράλληλα να μην αμελεί τα στοιχεία της δράσης και περιπέτειας”.

“Αυτό που ήταν σημαντικό δεν ήταν το γεγονός ότι μπορούσε να διαχειριστεί άνετα μια block buster ταινία, πολλοί σκηνοθέτες είναι ικανοί για κάτι τέτοιο. Αυτό που μέτρησε είναι το γεγονός ότι κάθε φορά που μας έδειχνε κάτι, ήταν σαν να μιλούσε ο ίδιος ο Peter Parker. Έχουν ακριβώς το ίδιο χιούμορ” σχολιάζει ο Kevin Feige.

Για τον Watts, το ότι επιλέχθηκε να σκηνοθετήσει την ταινία Spider-Man: Η Επιστροφή Στον Τόπο Του ήταν κάτι που πραγματικά δεν το περίμενε. Θυμάται την πρώτη φορά που του ζήτησε ο  Kevin Feige να συναντηθούν: “Όταν με κάλεσαν από την Marvel, πίστεψα πως απλά ήθελαν να δουν πως είμαι φυσιογνωμικά. Στη συνέχεια ξεκίνησαν να μιλάνε για τη συνεργασία της Sony και της Marvel στη νέα ταινία του Spider-Man. Ενθουσιάστηκα τρομερά και όταν κατέθεσα στην πρόταση μου για την ταινία και συμφώνησαν, ήμουν πραγματικά ξετρελαμένος”.

O Watts, επίσης, συνδέεται με τον Peter Parker με έναν ξεχωριστό τρόπο, σαν να ζούσαν δύο παράλληλες ζωές που λέει ο λόγος. “Πάντα συμπαθούσα τον Peter Parker, αφού και εγώ στο σχολείο ήμουν λίγο σπασικλάκι, σαν τον Peter δηλ. πριν τον τσιμπήσει η αράχνη. Μου άρεσε η χημεία και ήθελα να πάω στο κολέγιο και να σπουδάσω χημικός μηχανικός. Βασικά, όλα τα παιδιά που έκανα παρέα είχαν κάποιο πάθος με τις επιστήμες. Πρέπει να ήμασταν η πιο nerd παρέα που υπήρχε” σχολιάζει χαριτολογώντας ο Watts.

“Σκέψου να έχεις τις ικανότητες και τις δυνάμεις του Spider-Man, θα προσπαθούσες να βιώνεις κάθε στιγμή της ζωής σου στο έπακρο” σχολιάζει ο σκηνοθέτης. “Σίγουρα, το να είσαι ο Spider-Man, συνεπάγεται και μια σειρά ευθυνών που πρέπει να έχεις, αλλά από την άλλη έχει τρομερή πλάκα να πηδάς από το ένα κτίριο στο άλλο. Είναι κάπως οξύμωρο όλο αυτό, από την μια το άγχος που έχεις όταν γνωρίζεις τις δυνάμεις που έχεις και από την άλλη, τον ενθουσιασμό και την πλάκα που προκύπτει από όλο αυτό”.

“Αυτό που θεωρούσα πάντα σημαντικό στον χαρακτήρα του Peter Parker είναι ότι έχει τις ίδιες ελπίδες, τα όνειρα και τα προβλήματα που έχουμε όλοι μας. Έτσι, το κοινό μπορεί εύκολα να ταυτιστεί με τον χαρακτήρα του” σχολιάζει η says Pascal.

“Ο Spider-Man μάς συστήθηκε στην ταινία Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος. Εκεί ήταν φανερή η διαφορά του με τους υπόλοιπους ήρωες. Από τη μία είχαμε τον Peter πραγματικά το διασκέδαζε και από την άλλη είχαμε τους υπόλοιπους που είχαν πάρει πολύ στα σοβαρά την όλη διένεξη” σχολιάζει ο Feige. “Και τώρα, μετά τις καλύτερες διακοπές της ζωής του, που είχε την ευκαιρία να περάσει με τους αγαπημένους του rock stars, πρέπει να επιστρέψει πίσω στο σχολείο. Έτσι, το πρόβλημα επιδεινώνεται. Αυτό, βασικά, που αντιμετώπιζα και εγώ, αλλά και πολύς κόσμος, όταν έπρεπε να επιστρέψουμε στο σχολείο. Αναρωτιέσαι: Μήπως υπάρχει κάτι πολύ μεγαλύτερο εκεί έξω που με περιμένει; O Peter, όμως, είναι σίγουρος 100% ότι υπάρχει, αφού μόλις το βίωσε. Πιστεύει ότι είναι έτοιμος πια. Αλλά να μου πεις όταν είσαι δεκαπέντε χρονών πιστεύεις ότι είσαι ικανός για τα πάντα και συνήθως δεν είσαι απόλυτα έτοιμος” καταλήγει ο σκηνοθέτης.


Οι Χαρακτήρες

Η επιλογή του Tom Holland για το ρόλο, βασίστηκε κατά πολύ στο νεαρό της ηλικίας του ηθοποιού που ήταν προαπαιτούμενο για την ίδια την ιστορία. “Έτσι, ήταν και ο χαρακτήρας αρχικά στα κόμικς” σχολιάζει ο Feige. “Κατά συνέπεια, όταν βρήκαμε τον Tom Holland, ήμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι, αφού μπορεί να υποδυθεί άνετα έναν δεκαπεντάχρονο μαθητή σχολείου”.

“O Peter Parker σίγουρα ξετρελαίνεται να είναι ο Spider-Man, αλλά τελικά του αρέσει έστω και λίγο να είναι ο Peter Parker;” σχολιάζει ο σκηνοθέτης Jon Watts. “Ο Peter Parker αντιπροσωπεύει περίπου όλα όσα ήταν και ο ίδιος: ένα σπασικλάκι και λίγο weirdo παιδί. Αυτή τη στιγμή, όμως, ανοίγεται μπροστά του μια νέα ζωή, αφού πρόκειται πια για έναν σούπερ ήρωα που κάνει παρέα με τον Tony Stark , τον Captain America και τους Εκδικητές. Παρόλο που έχει, όμως, αυτές τις δυνάμεις και τις διασυνδέσεις, δεν έχει ακόμη καταφέρει να συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο Peter Parker. Ένα από τα πράγματα που θα διαπιστώσει σε αυτό του το ταξίδι, είναι ότι δεν μπορείς να γίνεις ο Spider-Man, αν δεν κατανοήσεις πρώτα ποιος είναι ο ίδιος ο Peter Parker”.

Το να υποδυθεί τον Spider-Man είναι ένα όνειρο που γίνεται επιτέλους πραγματικότητα για τον Holland. Αφού έστειλε στη Marvel διάφορα βίντεο με τον ίδιο, ό ίδιος θυμάται την πρώτη του μεγάλη δοκιμασία, την συνάντησή του με τον Robert Downey Jr. και τους αυτοσχεδιασμούς που ξεκίνησαν οι δυο τους. Ένα γεγονός το οποίο λογικά ο μικρός θα το θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του.

Και ο ίδιος ο Iron Man επικροτεί την επιλογή του νεαρού. “Ο Tom Holland είναι ο κατάλληλος τύπος για αυτόν τον ρόλο” σχολιάζει ο Downey.  “Είναι ενθουσιώδης και προικισμένος. Έχει πολλά σωματικά προσόντα, εξαιτίας της ενασχόλησής του με ακροβατικά και τον χορό. Συνδυάζει εκείνα ακριβώς τα στοιχεία που είναι απαραίτητα, για να ανανεωθεί ο χαρακτήρας”.

“H ενέργεια που έβγαλε ο Tom Holland όταν συνάντησε τον  Robert Downey Jr. για πρώτη φορά, ήταν αυτή που ακριβώς θέλαμε, ήταν σαν ο Peter Parker να έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Tony Stark,” σχολιάζει ο Kevin Feige. “Ο Tom Holland διακρίνεται από μια αθωότητα. Νιώθεις πως είναι συνέχεια αμήχανος, αλλά μπορείς να αισθανθείς ότι έχει καλή καρδιά και είναι πάνω από όλα ένα ηθικό παιδί”.

O Holland σχολιάζει για τη σχέση του με τον σκηνοθέτη της ταινίας. “Ο Jon είναι εκπληκτικό. Είναι αυθεντικός και σου αφήνει χώρο, για να έχεις τη δική σου φωνή και να φέρεις το δικό σου όραμα και τη δική σου οπτική στην ταινία. “Είναι πραγματικά σκηνοθέτης ηθοποιών. Είχαμε αρκετά κοινά μεταξύ μας. Ούτε εγώ είχα παίξει, ούτε εκείνος είχε σκηνοθετήσει μια ταινία τέτοιου βεληνεκούς. Μας ρίξανε και τους δύο στα βαθιά. Χτίστηκε μια πολύ καλή σχέση ανάμεσά μας”.

To Spider-Man: Η Επιστροφή Στον Τόπο Του ξεκινάει από το τέλος της επικής μάχης στο Captain America: Εμφύλιος Ποόλεμος, με τον Tony Stark να επιστρέφει σπίτι του στο Queens. “O Peter πραγματικά θαυμάζει τον Tony Stark και ο Tony συμπαθεί τον Peter, αλλά δεν μπορεί να κάνει συνέχεια babysitting σε αυτό το παιδί” εξηγεί ο Feige. “Ο Tony αφήνει χώρο στον Peter -ίσως λίγο περισσότερο από όσο θα έπρεπε- για να δει αν θα τα καταφέρει μόνος του”.

Ο Peter έχει την πεποίθηση ότι είναι ένα βήμα πριν την ένταξή του στους Εκδικητές, αλλά ο ίδιος πρέπει να μάθει πρώτα να περπατάει, πριν ξεκινήσει να πετάει, όπως μας εξηγεί και ο Holland: “Επιστρέφουμε στη σκηνή μάχης στο Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος, για να παρακολουθήσουμε την μάχη από την οπτική του Peter. Βρίσκεται σε ένα private jet με τον Happy και μετά μένει σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο. Από τότε που επέστρεψε, έχει περάσει καιρός και κανείς δεν τον έχει φωνάξει για κάποια αποστολή. Η αντίθεση περίπου είναι η εξής: Ένα παιδί που ήταν σε μια κατασκήνωση το καλοκαίρι και περνούσε τέλεια και τώρα επέστρεψε σχολείο”.

“Ο Tony γίνεται κάτι σαν πατρική φιγούρα για τον Peter” σχολιάζει ο Holland. “Ο Peter προσπαθεί να αποδείξει στον Tony ότι είναι αρκετά μεγάλος και σοφός, ώστε να εμπλακεί σε αποστολές μεγαλύτερου βεληνεκούς, ο Tony, όμως, εξακολουθεί να τον απορρίπτει και να του επαναλαμβάνει με διδακτικό τρόπο ότι δεν είναι έτοιμος ακόμη. Πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει τον Peter να πάρει ίσως ένα λάθος μονοπάτι” καταλήγει ο νεαρός ηθοποιός.

Μπορεί ο Peter Parker να έχει στο μυαλό του τον Tony Stark σαν πατρική φιγούρα, αλλά εκείνο το πρόσωπο που είναι πραγματικά ο φύλακας άγγελός του και νοιάζεται για αυτόν είναι η θεία του η May.  Καθώς, λοιπόν, ο Tony Stark βοηθάει τον Peter δίνοντάς του τη νέα του στολή και τον έχει υπό επιτήρηση, ώστε να εξακριβώσει με ποιον τρόπο θα διαχειριστεί τις καινούργιες του δυνάμεις, η May είναι αυτό που λέμε το φως στη ζωή του που τον καθοδηγεί.

“Ο χαρακτήρας της θείας May διαδραματίζει έναν τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή του” εξηγεί ο συμπαραγωγός της ταινίας Eric Hauserman Carroll. “Σε αυτήν την ιστορία συμφωνήσαμε όλοι, ότι θα έπρεπε ο χαρακτήρας να είναι κάπως σαν η μεγάλη του αδερφή, κάποια νέα γυναίκα που θα ήταν πιο κοντά στην ηλικία του”.

Η βραβευμένη με Oscar® ηθοποιός Marisa Tomei υποδύεται την θεία May. “Διαμορφώνει κατά κάποιο τρόπο τη συνείδηση του Peter. Διαχειρίζεται και αντιμετωπίζει τα πράγματα, έτσι όπως θα κάνει και ο  Peter σε λίγα χρόνια. Πιστεύω το ότι ο χαρακτήρας έγινε νεότερος σε ηλικία και πιο μοντέρνος ήταν τελικά ζωτικής σημασίας” σχολιάζει η Watts. “Έχουν αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση μεταξύ τους. Του έχει μεταφέρει πολλές από τις αξίες που η ίδια πρεσβεύει. Ανησυχεί για αυτόν, αφού καμιά φορά στο λύκειο μπορεί κανείς να βρεθεί σε δύσκολες και περίεργες καταστάσεις. Φυσικά, δεν έχει ιδέα ότι ο ίδιος είναι ένας σούπερ ήρωας”.

Καθώς ο Tony και η May προσπαθούν να του δώσουν και οι δύο χώρο, για να δουν πως θα διαχειριστεί αυτές τις καταστάσεις, αυτή του η ανεξαρτησία θα τον οδηγήσουν κατευθείαν πάνω σε έναν επικίνδυνο νέο κακό που κάνει την εμφάνισή του, τον φτερωτό Vulture ή κατά κόσμο Adrian Toomes, που υποδύεται ο υποψήφιος για Oscar® Michael Keaton. “Η δουλειά που έκανε ο Michael είναι εκπληκτική” σχολιάζει ο Feige. “Έχει τρομερή ποιότητα σαν ηθοποιός και ήταν πραγματικά ο κατάλληλος για αυτόν τον ρόλο. Δίνει μια ειδική βαρύτητα στους ρόλους που υποδύεται και τους απογειώνει πέρα από κάθε προσδοκία. Επίσης, υπάρχει και ένα κλείσιμο του ματιού σε αυτήν την επιλογή, αφού ο ίδιος έχει υποδυθεί τον Batman, αλλά και τον Birdman”.

Ο Holland είναι μεγάλος φαν του εδώ και πολλά χρόνια. “Τον λάτρεψα από την ταινία Beetlejuice” σχολιάζει ο Holland. “Την πρώτη φορά που τον γνώρισα από κοντά, τραβήξαμε την πιο έντονη σκηνή ολόκληρης της ταινίας. Πραγματικά δεν χρειάστηκε σχεδόν καθόλου να υποδυθώ τον ρόλο μου, αφού με την ερμηνεία του και την ένταση που μετέδιδε με έκανε να φοβηθώ πραγματικά.  Είναι απίστευτα γενναιόδωρος με τους υπόλοιπος ηθοποιούς στο σετ”.

“Ο Toomes είναι ένας σκληρά εργαζόμενος τύπος που έχει στήσει τη δική του νόμιμη επιχείρηση” σχολιάζει ο Keaton. “Δεν είναι πλούσιος, αλλά δουλεύει σκληρά συγκεντρώνοντας συντρίμμια, αλλά και πολεμικό υλικό σούπερ εξελιγμένης τεχνολογίας που ξέμεινε από τις περιπέτειες και τις μάχες των Εκδικητών. Αλλά όταν έρχονται εντολές από ψηλά ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει το όλο project, αφού αναλαμβάνει πια ο Tony Stark, θεωρεί ότι μια τέτοια απόφαση είναι εξ ορισμού άδικη”.

Αυτό είναι που χωρίζει τους ήρωες από τους κακούς. Ο Toomes απελπισμένος, αφού θέλει να εξακολουθεί να προσφέρει τα καλύτερα στην οικογένειά του, συγκεντρώνει παράνομα υλικά από αυτήν την τεχνολογία, για να τα χρησιμοποιήσει για ίδιον όφελος. Ο ίδιος κατασκευάζει μια super tech στολή με φτεράs και στέλνει τους άντρες του να διοχετεύσουν «διαστημικά» όπλα στη μαύρη αγορά.

“Σκοπός μου ήταν να αναδείξω τον Spider-Man ως έναν πιο γειωμένο ήρωα στον κόσμο της Marvel. Έτσι, και ο βασικός αντίπαλός του, θα έπρεπε να είναι και αυτός πιο γήινος” σχολιάζει ο Watts. “Μου αρέσει η ιδέα να υπάρχει ένας κακός που να αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως οι καθημερινοί άνθρωποι και ο καθένας να μπορεί να ταυτιστεί μαζί του. Δεν μιλάμε για προσπάθεια παγκόσμιου ελέγχου και συγκέντρωση του πλούτου, ούτε για κάποιο τρελό σενάριο με θέμα την εκδίκηση. Εδώ υφίστανται πιο υπαρκτά και ρεαλιστικά προβλήματα. Αναφερόμαστε σε ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να βρουν τη θέση τους σε αυτόν τον δύσκολο και σκληρό κόσμο”.

“Αυτό που μου αρέσει με τον Vulture είναι ότι φτιάχνει ο ίδιος τη στολή του και τα όπλα του, ακριβώς σαν τον Bruce Wayne” σχολιάζει ο Keaton. “Δεν διαθέτει κάποιες extra υπερδυνάμεις. Είναι απλά ένας άνθρωπος που πήρε κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις με τη ζωή του”.

Αν ο Tony Stark είναι κάτι σαν τον πατέρα του Peter, ο Happy Hogan θα μπορούσε να είναι ο μεγάλος αδερφός του. Είναι μονίμως οξύθυμος και απασχολημένος, έχει, όμως, καλή καρδιά και νοιάζεται βαθύτατα για τον Peter. Πρόκειται για το δεξί χέρι του Tony και τσεκάρει την πρόοδο του μικρού, αφού ο Tony είναι φουλ απασχολημένος, όπως εκ φύσεως είναι όλοι οι ευφυείς δισεκατομμυριούχοι φιλάνθρωποι playboy. Τον Happy υποδύεται ο ηθοποιός Jon Favreau.

O Peter, όπως αναφέρθηκε, πηγαίνει σχολείο και ζει μια καθημερινή ζωή. Κολλητός του φίλος είναι ο  Ned (Jacob Batalon). Για τον Batalon είναι η πρώτη του εμφάνιση σε ταινία μεγάλου μήκους (και τι ταινία έτσι;). “Η πρώτη ταινία με σούπερ ήρωα που παρακολούθησα ήταν αυτή του Spider-Man. Πρόκειται, λοιπόν, για μια φιγούρα που κυριάρχησε στα παιδικά μου χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω την εμπειρία που βίωσα και πως νιώθω που ήμουν και εγώ μέρος της απίστευτης αυτής ιστορίας, μέρος του παραμυθιού” σχολιάζει με ενθουσιασμό ο νεαρός ηθοποιός.

“O Ned είναι καλό παιδί, αυθεντικός και μπορεί κανείς να πει και λίγο nerd” σχολιάζει ο Batalon για τον χαρακτήρα του. “Του αρέσει η τεχνολογία και είναι πολύ έξυπνος. Όταν ανακαλύπτει τυχαία το μυστικό του Peter, πιστεύει ότι είναι το πιο όμορφο πράγμα που του έχει συμβεί στη ζωή του. Αλλά πραγματικά, τώρα, μπορείς να τον αδικήσεις; Είναι πολύ cool να είσαι ο κολλητός του Spider-Man”.

“Η σχέση του Peter με τον Ned είναι πιθανότητα η πιο σημαντική σχέση της ταινίας, αφού ο Peter είναι το μοναδικό πρόσωπο που εμπιστεύεται και του έχει αποκαλύψει το μυστικό του” σχολιάζει ο Tom Holland. “Ο Tony Stark και ο Happy Hogan φαίνεται να είναι κάπως αποστασιοποιημένοι, έτσι ο Ned λειτουργεί σαν ο ψυχολόγος σου στον οποίον μπορείς να εξομολογηθείς τα πάντα”.

Στο σχολείο, ο Peter και Ned αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πρόσκληση από όλες: Τα κορίτσια. Η Liz, την οποία υποδύεται η Laura Harrier, είναι μια φιλόδοξη κοπέλα και το όμορφο αντικείμενο πόθου του  Peter. Από την άλλη η Michelle (Zendaya) είναι λίγο πιο αγοροκόριτσο και υποπτεύεται ότι ο Peter κάτι κρύβει.

“Η Liz είναι πολύ συνειδητοποιημένη και έξυπνη κοπέλα. Είναι και λίγο μεγαλύτερη σε ηλικία από τα υπόλοιπα παιδιά” σχολιάζει η Harrier. “Θέλει οπωσδήποτε να πάει στο κολλέγιο και είναι η αρχηγός της ομάδας του ακαδημαϊκού δεκάθλου. Στο τέλος, θα αναθεωρήσει πολλά και θα συνειδητοποιήσει ότι θα μπορούσε να επικεντρωθεί σε πιο ουσιώδη πράγματα από τα τεστ των μαθημάτων της”.

“Είναι τρομερή πρόκληση να προσπαθείς να κερδίσεις το κορίτσι των ονείρων σου με το να είσαι απλά ο εαυτός σου και να μην προσπαθείς να εξαργυρώσεις το εισιτήριο του να είσαι ο Spider-Man, κάτι με το οποίο κάθε κοπέλα στον κόσμο θα ψάρωνε” σχολιάζει ο Holland.

Αν θεωρείται ότι η Liz είναι η δημοφιλής και έξυπνη κοπέλα του σχολείου, η Michelle είναι διαφορετική. “Ο χαρακτήρας μου είναι πολύ έξυπνος, αλλά δεν πρόκειται να πω ψέματα: είναι σούπερ  αλλόκοτη και παράξενη” σχολιάζει η Zendaya. “Για μένα, βέβαια, είναι πολύ cool, αφού συνέχεια το μυαλό της καταπιάνεται με κάτι και της αρέσει συνέχεια να παρατηρεί και να λέει λίγα. Αυτά που λέει είναι τόσο πετυχημένα και αρκετά καυστικά”.

“Ακόμη και στο τέλος της ταινίας, δεν είμαστε σίγουροι τι συμβαίνει στο μυαλό της Michelle” σχολιάζει ο Holland. “Φαίνεται ότι ακολουθεί από κοντά τους Peter και Ned, κάτι που ίσως προμηνύει ότι ένα ακόμη μέλος θα προστεθεί στο παρεάκι τους”.


Η Στολή

“Όταν φόρεσα τη στολή του Spider-Man ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου. Βασικά, ακόμη και τώρα, δεν πιστεύω ότι έχει συμβεί! Πρόκειται για μια μαγική στιγμή, ειδικά όταν φοράς τη στολή μπροστά σε παιδιά. Μπορείς να δεις τον ενθουσιασμό να διαγράφεται στα μάτια τους. Είναι τόσο μεγάλο πλεονέκτημα να μπορείς να μοιράσεις απλόχερα χαρά στον κόσμο με μια τόσο απλή κίνηση” σχολιάζει ο Holland.

“Όταν ο Tom Holland φοράει τη στολή του Spider-Man, γίνεται ο Spider-Man με όλη τη σημασία του χαρακτήρα” σχολιάζει η Amy Pascal. “Όταν είναι φορεμένη πάνω του, αλλάζει ολόκληρη η στάση του σώματός του και περπατάει διαφορετικά. Είναι γεγονός, του πάει απίστευτα η στολή. Η Louise Frogley υπεύθυνη για τα κοστούμια της ταινία έκανε τρομερή δουλειά”.

“Πιστεύω πως η στολή το Spider-Man είναι πιθανότατα, χωρίς υπερβολή,  το καλύτερο σχέδιο στην ιστορία του graphic design” δηλώνει εμφατικά ο Kevin Feige. “Μπορείς να δεις παιδάκια που δεν μπορούν ακόμη να μιλήσουν, όταν έρχονται στα γραφεία μας, να έλκονται από τα σχέδια και τα παιχνίδια που αναπαριστούν τον άνθρωπο αράχνη.  Έτσι, όταν πας να κάνεις μια ταινία με τον Spider-Man δεν ξεκινάς να αλλάξεις την στολή του, αλλά προσπαθείς να βάλεις τα δυνατά σου να την εξελίξεις, παραμένοντας, όμως, ευλαβικά προσηλωμένος στο αρχικό σχέδιο”.

 

Trivia:

Τον χαρακτήρα του Flash Thompson που κάνει ψιλό μπούλινγκ στον Peter στο σχολείο υποδύεται οTony Revolori. Ο ηθοποιός θα σας θυμίσει σίγουρα κάτι, αφού έπαιζε τον προστατευόμενο του Ralph Fiennes στο The Grand Budapest Hotel.

Η Zendaya στο πρώτο της ραντεβού στα 16 είχε πάει σινεμά και είδε Spider-Man.

Σε ένα από τα πιο διάσημα τεύχη όλων των εποχών στο Amazing Spider-Man #33, ο Vulture καταστρέφει μια αποθήκη και κάτω από τα ερείπια εγκλωβίζεται ο Spider-Man.

Υπεύθυνος για τα ειδικά εφέ της ταινίας είναι ο βραβευμένος με Oscar® Janek Sirrs (The Matrix).

Για τις ανάγκες του ρόλου, ο Tom Holland  έκανε καθημερινά γυμναστική και δούλευε κυρίως ασκήσεις ενόργανης με εξειδικευμένους προπονητές.

Η μόνιμη κατοικία του Tom Holland  είναι στο Λονδίνο.

Ο Favreau πέρα από ηθοποιός είναι και ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης (Iron Man , The Jungle Book, Chef, Cowboys and Aliens), αλλά και παραγωγός  (Iron Man 3, Marvel’s The Avengers, and Avengers: Age of Ultron).

Το όνομα της ηθοποιού Zendaya σημαίνει  “ευχαριστώ” στη γλώσσα μιας φυλής ιθαγενών της Zimbabwe. Επίσης, η ηθοποιός έχει έναν σκύλο που τον φωνάζει Midnight.

H Marisa Tomei έχει κερδίσει Oscar® για το ρόλο της σαν Mona Lisa Vito στην ταινία My Cousin Vinny.

Credits:

Σκηνοθεσία: Jon Watts

Σενάριο: Jonathan Goldstein, John Francis Daley, Jon Watts, Christopher Ford, Chris McKenna, Erik Sommers (Βασισμένο στο Comic Book της Marvel των Stan Lee και Steve Ditko)

Παίζουν: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier, Tony Revolori

Παραγωγοί: Kevin Feige, Amy Pascal, Eric Hauserman Carroll

Διεύθυνση φωτογραφίας: Salvatore Totino


6 Ιουλίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.