Αέρας βραζιλιάνικου αέρα στο 7ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την Παρασκευή, 14 Ιουλίου, το 7th Athens Open Air Film Festival φέρνει στην καρδιά της Αθήνας αέρα βραζιλιάνικου καρναβαλιού και υπό τους ρυθμούς της μπόσα νόβα. 

Το «Ορφέο Νέγκρο» («Orfeu Negro», 1959) του Μαρσέλ Καμί, έρχεται στο αγαπημένο σινέ Δεξαμενή, σε μια ονειρική προβολή που θα σας ταξιδέψει σε άλλους τόπους και άλλες εποχές!

Βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών και με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, η εκμοντερνισμένη και βαθιά γοητευτική παραλλαγή στον ελληνικό μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης παραμένει μέχρι σήμερα ένας λυρικός και μαγευτικός εορτασμός της ζωής, της αγάπης και της μουσικής.

Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εθνικής Γιορτής της Γαλλίας, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας και του TV5MONDE.

«Oρφέο Νέγκρο»

(«Orfeu Negro», 1959)

Παρασκευή 14  Ιουλίου | 21:30

Σινέ Δεξαμενή

(Πλατεία Δεξαμενής, Αθήνα)

Είσοδος Ελεύθερη

Προβολή στο πλαίσιο της Εθνικής Γιορτής της Γαλλίας

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:

Βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών και με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, διεθνής καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία στην εποχή της και υπεύθυνη για τη διάδοση της βραζιλιάνικης μπόσα νόβα σε ολόκληρο τον κόσμο, χάρη στις υπέροχες μελωδίες του Αντόνιο Κάρλος Ζομπίμ που κοσμούν το σάουντρακ, το «Ορφέο Νέγκρο» συγκινεί εξακολουθητικά πολυάριθμες γενιές θεατών.

Βυθίζεται στο οργιώδες χάος του βραζιλιάνικου καρναβαλιού και δονείται από τους αλέγρους ρυθμούς της μπόσα νόβα για να ακολουθήσει από απόσταση αναπνοής το χρονικό ενός φλογερού ειδυλλίου όταν, λίγο πριν την έναρξη των καθιερωμένων αποκριάτικων εκδηλώσεων, ο δανδής οδηγός τρόλεϊ Ορφέο γνωρίζει την γοητευτική και ντροπαλή Ευρυδίκη, αγνοώντας ότι το ξέφρενο πάθος που τους ενώνει θα έρθει αντιμέτωπο με μια μοίρα που φαίνεται να έχει και τους δυο ήδη καταδικάσει. Κορμιά που πάλλονται ρυθμικά, φανταχτερά κοστούμια και αποπλανητικές μελωδίες συνθέτουν ένα σκηνικό σαγήνης και εξωτισμού που προσφέρει στον θεατή την υπόσχεση για μια άλλη ζωή, πιο μαγική και σαφώς πιο αισθησιακή.

Σκηνοθεσία: Μαρσέλ Καμί

Πρωταγωνιστούν: Μαρπέσα Ντάουν, Μπρένο Μέλο, Λουρντ Ντε Ολιβιέρα

Διάρκεια: 100′

Οι προβολές του 7th Athens Open Air Film Festival πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.