Και πάλι απροετοίμαστοι σε μια ξαφνική κακοκαιρία…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η παροδική κακοκαιρία έφερε και πάλι στην επιφάνεια τα χρόνια προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας…Δηλαδή το Φθινόπωρο τι θα γίνει; ”Περιήγηση” των προβλημάτων:

Ισχυρή χαλαζόπτωση στην επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας – Καλαβρύτων, όπου σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στην Πατρών – Πύργου, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα.

Αρκετά προβλήματα καταγράφηκαν και στην Αιτωλοακαρνανία.

Στο Μέτσοβο, στον Προφήτη Ηλία, το χαλάζι έφτασε τους 30 πόντους προκαλώντας πολλές ζημιές σε κήπους. Έκλεισε για λίγο, λόγω των κατολισθήσεων και των ισχυρών βροχών η παλαιά εθνική Μετσόβου – Κατάρας.

Η κακοκαιρία διήρκεσε περίπου τρία τέταρτα προκαλώντας ζημιές επίσης στο Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα. Συνολικά 7 οχήματα της περιφέρειας και ιδιωτικά ανέλαβαν να καθαρίσουν τους δρόμους από βράχους και πέτρες.

Το μεσημέρι τζαμαρία κατέρρευσε λόγω των ισχυρών ανέμων σε κλειστό γυμναστήριο στη Πάτρα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί καθώς η τζαμαρία έπεσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα τα οποία υπέστησαν ζημιές.

Έντονη βροχόπτωση και προβλήματα και στην Πτολεμαΐδα.

Στα Τρίκαλα σε εγρήγορση βρίσκονται 10 οχήματα της Περιφέρειας για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός Ρουμάνου ορειβάτη, από τον Όλυμπο. Εγκλωβίστηκε σε ορθοπλαγιά στην περιοχή των Καζανιών. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών χθες οι ερευνητές δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την έρευνα. Υπάρχει επικοινωνία με τον ορειβάτη μέσω κινητού τηλεφώνου ο οποίος μέχρι στιγμής είναι καλά στην υγεία του.

Σε εξέλιξη έρευνες από το πρωί για τον εντοπισμό 88χρονου κολυμβητή στη Σαντορίνη.

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχισθούν και αύριο Δευτέρα σε κεντρική Μακεδονία, βόρεια και κεντρική Εύβοια και Σποράδες. Τοπικά έντονα φαινόμενα και στην Πελοπόννησο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.