Συναντήσεις Μοσκοβισί: Θέλουμε η Ελλάδα να επανέλθει στην κανονικότητα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ό,τι συμφωνήσαμε θα το τηρήσουμε στο ακέραιο και όταν θα έρθει η ώρα θα γίνει αυτό που πρέπει από τους εταίρους στο θέμα του χρέους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Υπογραμμίζοντας, στο σημείο εκείνο, το «μεγάλο πρόβλημα με τη βιωσιμότητα του χρέους». Συνεπώς, πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες εκείνες ενέργειες, συμπλήρωσε ο ΠτΔ. Ταυτοχρόνως δε, εξέφρασε την ελληνική υποστήριξη για τη θεσμική ενίσχυση του Eurogroup.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος Επίτροπος έστειλε σαφές μήνυμα στήριξης προς την Αθήνα. Παρατήρησε ότι οι θέσεις των δύο πλευρών είναι «σχεδόν ταυτόσημες» και εξήρε τις ελληνικές προσπάθειες, δεδομένης της ψήφισης 140 μέτρων τις προάλλες, όπως είπε. Γεγονός που του επέτρεψε να κάνει λόγο για «νέα φάση στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ε.Ε. και τη διεθνή κοινότητα».

«Η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ, παρατήρησε. «Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της. Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς» κατέληξε ο Γάλλος Επίτροπος.

Ο κ. Μοσκοβισί αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Η συνάντηση είναι πάντα συναρπαστική με τον Έλληνα Πρόεδρο, έναν πεπεισμένο και στρατευμένο Ευρωπαίο.

{youtube}2UK4JjU5G5w{/youtube}

Στη συνέχεια, ο επίτροπος της ΕΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του στη Βουλή , όπου συζήτησαν για όλα τα σημαντικά ζητήματα, με έμφαση στην οικονομία και τα ευρωπαϊκά θέματα.

Στη συνέχεια ο κ. Μοσκοβισί θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.