Συνέλαβαν τζιχαντιστές που θ΄ανατίναζαν αεροπλάνο και θα έριχναν δηλητηριώδες αέριο…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Στην Αυστραλία,οι Αρχές,μετά απο εναν μήνα παρακολουθήσεων,αποκάλυψαν σχέδιο τζιχαντιστών,που ήταν έτοιμοι ν΄ανατινάξουν αεροπλάνο,αλλά και να επιτεθούν σε χώρους μαζικών συγκεντρώσεων για επιθέσεις με δηλητηριώδες αέριο.

Όπως αποκαλύφθηκε ένας Αυστραλός έστειλε τον ανυποψίαστο αδερφό του στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ. Το σχέδιο των τζιχαντιστών ήταν ο άνδρας να εισέλθει και να πετάξει με πτήση της αεροπορικής εταιρίας Etihad Airways ενώ μετέφερε μία κρεατομηχανή, η οποία ήταν αυτοσχέδια βόμβα.

Για να κατασκευαστεί η βόμβα ο δράστης είχε οδηγίες ενός υψηλόβαθμου διοικητή του Ισλαμικού Κράτους.Οι αρχές της Αυστραλίας έδωσαν λεπτομέρειες ενός από τα πιο σοβαρά σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι δύο άντρες συλληφθέντες για την υπόθεση, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σχετικές με την τρομοκρατία, σχεδίαζαν επίσης, να φτιάξουν μία συσκευή, η οποία θ’ απελευθέρωνε δηλητηριώδες αέριο σε δημόσιο χώρο.

Τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της βόμβας, ήταν στρατιωτικής προέλευσης και υψηλής εκρηκτικότητας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχών της Αυστραλίας τα εκρηκτικά στάλθηκαν με μεταφορική πτήση από την Τουρκία, στο πλαίσιο υλοποίησης “ενός καλά οργανωμένου” τρομοκρατικού σχεδίου, από ομάδα του Ισλαμικού Κράτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.