«Περλιμπλιν και Μπελίσα» του Φ.ΓΚ. Λόρκα από 24 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΚΑΤΗ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ο Μοναχικός Περλιμπλίν ζούσε με τα βιβλία του και την αφοσιωμένη  οικονόμο του Μαρκόλφα που ανησυχούσε για αυτόν και τον παρότρυνε να παντρευτεί πριν πεθάνει και μείνει απροστάτευτος και συναισθηματικά μόνος.

 

Εκείνος αλύγιστος πλούσιος και ηλικιωμένος μαγεύτηκε από την φωνή της όμόρφης Μπελίσα όταν την άκουσε από το απέναντι σπίτι να τραγουδά την ερωτεύτηκε και αποφάσισε να την παντρευτεί.

Η Μάννα της την συμβούλεψε και την έπεισε ότι πρέπει να δεχθεί γιατί ο γάμος αυτός θα την εξύψωνε και θα την έκανε ελκυστική και περιζήτητη και σε άλλους άνδρες.

Την πρώτη νύχτα του γάμου της παραβίασε το νυφικό κρεβάτι και ερωτοτροπούσε με κάποιον που τριγυρνούσε κάτω από το παράθυρο της και φορούσε κόκκινα ρούχα και αντάλλασσε μαζί του λόγια τρυφερότητας και ηδονής. Πάθος παράφορο την πολιόρκησε για τον άνδρα με τα κόκκινα ρούχα που διανυκτέρευε τα βράδια μαζί της και όλη μέρα ονειρευόταν και πρόσμενε.

Ο μεταμφιεσμένος μυστηριώδης νέος που ερωτεύτηκε και πλάνεψε την Μπελίσα ήταν ο Περλιμπλίν κι όταν πια βεβαιώθηκε για το πάθος της αυτοκτόνησε, ξεψυχώντας στην αγκαλιά της.

Η Μπελίσα δεν θα αποχωρισθεί ποτέ τον ωραίο νέο με τα κόκκινα ρούχα που λάτρεψε και ήταν ο γενναιόδωρος άνδρας της ο Περλιμπλίν. Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα, είναι ένα δημιούργημα της  αριστουργηματικής πένας του Ποιητή του Έρωτα, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Ένα έργο που υμνεί τον έρωτα με ένα σπάνιας ομορφιάς τρόπο και δικαίως θεωρείται από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου.   Γράφτηκε το 1928 και παίχτηκε για πρώτη φορά το 1933 τρία χρόνια πριν την δολοφονία του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα


 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Συγγραφέας: Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

Μετάφραση -προσαρμογή :Θίασος Λεπτουργείον

Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Λουρμπά


Παίζουν οι ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά

Χρήστος Αυλωνίτης: Περλιμπλίν

Κώστας Κονταράτος: Μάννα και Πατέρας

Αργυρώ Λογαρά: Μπελίσα

Δώρα Τζερουνιάν: Μαρκόλφα

Βοηθός σκηνοθέτη: Δώρα Τζερουνιάν

Ενδυματολόγος – Σκηνογράφος: Σώντη Πάλου

Μουσική επιμέλεια: Σωτήρης Σώτης

Δημόσιες σχέσεις: Pandy Vapa

Φωτογραφία: Kostas Voliotis


 

Παρασκευή 7,15 Σαββατο 7,15 Κυριακή 9,15

διαρκεια 1ώρα και 20 λεπτα

τιμη εισιτηρίου 12 ευρώ  φοιτητικο και ανεργων 8 ευρώ

Θέατρο Εκάτη Εκάτης 11 πλατεία κυψέλης

Τηλ. 2106401931 e-mail theatro.ekati@gmail.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.