Η Ευρυδίκη κλείνει 25 χρόνια πορείας και μιλάει στο aVecnews για την Μεγάλη συναυλία στο Βεάκειο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το χαμόγελο της είναι πάντα τόσο πλατύ όσο και η ψυχή της. Το καλοκαίρι την βρήκε στο στούντιο, δουλεύοντας  πάνω στο νέο της άλμπουμ,  που θα κυκλοφορήσει τέλος Σεπτεμβρίου.

Φέτος κλείνει  25 χρόνια πορείας στην Ελληνική μουσική σκηνή και γι αυτό το λόγο η Ευρυδίκη (Θεοκλέους) γιορτάζει αυτό το Μεγάλο γεγονός, με μια συναυλία που θα γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Το αηδόνι της μεγαλονήσου,  το 1991, μπαίνει στη δισκογραφία και από εκεί γίνεται η Ευρυδίκη του κοινού, η Ευρυδίκη της Κύπρου και της Ελλάδας. Η Ευρυδίκη της καρδιάς μας. Λίγο πριν την μεγάλη συναυλία, μίλησε στο aVecnews.gr για όλα όσα θα γίνουν στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά.

Μιλάει στη Λαμπριάνα Κυριακού

ΛΚ: Απ ότι βλέπω στα social media, ο κόσμος σου  περιμένει με αγωνία την μεγάλη συναυλία γιορτή που ετοιμάζεις στις 13 Σεπτεμβρίου; Μίλησε μου γι αυτήν την βραδιά;

Ε: Μία βραδιά για την οποία ανυπομονώ κι εγώ πάρα πολύ. Μία γιορτή, μία αναδρομή στα 25 χρόνια της καριέρας μου, ένα μουσικό ταξίδι που θα κάνουμε παρέα με φίλους που θα με τιμήσουν με την παρουσία τους και θα τραγουδήσουμε μαζί δικά μου αλλά και δικά τους τραγούδια. Θα παρουσιάσουμε τα τραγούδια που διασκευάσαμε για το καινούργιο μου άλμπουμ, αλλά και πολλά ακόμα που κρατάω σαν έκπληξη για τον κόσμο που θα παρευρεθεί.

ΛΚ: Ποιοι φίλοι σου τραγουδιστές  θα σε τιμήσουν;

Πολλοί και ξεχωριστοί τους οποίους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Η Μελίνα Ασλανίδου, η  Σοφία Βόσοου, ο Χρήστος Δάντης, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, η Χάρις Σάββα, η Τάμτα, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, η Demy, o Bob Katsionis και ο Γιώργος Θεοφάνους ο οποίος δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη βραδιά μιας και το μεγαλύτερο μέρος του  ρεπερτορίου μου του ανήκει.

ΛΚ: 25 χρόνια πορείας στη μουσική σκηνή θα χωρέσουν σε μια συναυλία;

Ε: Θα χωρέσουν οι σημαντικότερες στιγμές. Θα χωρέσουν όλα αυτά που ξεχώρισαν, όλα αυτά που έκαναν τον κόσμο να με ξεχωρίσει και όλα αυτά που έχουν ιδιαίτερη σημασία για μένα.

ΛΚ: Τι είναι αυτό που δεν θα ξεχάσεις από αυτά τα 25 χρόνια πορείας;;

Ε: Τα χαμόγελα, το χειροκρότημα, την αγάπη του κόσμου. Αυτό το απίστευτο «πάρε-δώσε» που είναι πηγή ενέργειας και αγάπης, με άλλα λόγια ζωή!

ΛΚ: Αληθεύει ότι θα ακούσουμε και τραγούδια από την νέα σου δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει από την Panic Records;; Μιλήστε μου γι αυτήν την δουλειά.

– Ναι,  θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά ζωντανά τα τραγούδια που διασκευάσαμε και που θα κυκλοφορήσουν τέλος Σεπτεμβρίου. Είναι μία δουλειά που αγαπώ πολύ – ιδέα του φίλου μου Νίκου Τάγη –  μία δουλειά για την οποία είμαι πολύ περήφανη γιατί περιλαμβάνει κάποια από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια των πρώτων μου δίσκων τα οποία μέσα από τη ματιά των συνεργατών μου έχουν πάρει καινούργια διάσταση αλλά και μέσα από τις ερμηνείες των υπέροχων γυναικών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μου με μεγάλη χαρά και αγάπη. Και είμαι τόσο τυχερή που τα μοιράζομαι με τόσες σπουδαίες τραγουδίστριες, 14 γυναίκες τόσο διαφορετικές αλλά τόσο ιδιαίτερες και ξεχωριστές. Η Demy, η Μελίνα Ασλανίδου, η Σοφία Βόσοου, η Καίτη Γαρμπή, η Πέγκυ Ζήνα, η Θωμαή Απέργη, η Ραλλία Χρηστίδου, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Τάμτα, η Τζώρτζια, η Έλενα Παπαρίζου, η Δέσποινα Ολυμπίου, η Πάολα και η μικρούλα μας Χάρις Σάββα, μου έκαναν αυτό το σπουδαίο δώρο.

ΛΚ: Δεν θα ήταν ωραίο τα «25» χρόνια αυτά  πορείας να γιορταστούν και στην Κύπρο με μια παρόμοια συναυλία;

Ε: Ναι σίγουρα, είναι κάτι που θα ήθελα πάρα πολύ, θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα και πραγματικά εύχομαι να τα καταφέρουμε. Είναι κάτι που συζητώ εδώ και αρκετούς μήνες.

ΛΚ: Τι σου λείπει από την Κύπρο;

Ε: Τα πάντα. Η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, οι  συμμαθητές μου που τους ξαναβρήκα στο διαδίκτυο αλλά δεν έχω το χρόνο να τους συναντήσω γιατί τα ταξίδια μου στην Κύπρο είναι κάθε φορά ολιγοήμερα και κυρίως επαγγελματικά. Και βέβαια το ίδιο το νησί… θα ήθελα να κάνω ταξίδια από τη μία άκρη του νησιού μέχρι την άλλη. Να επισκεφθώ κάθε γωνιά που θυμάμαι να πήγαινα μικρή. Είναι μια ανάγκη  μου που κατά καιρούς γίνεται πιο έντονη. Ελπίζω του χρόνου το καλοκαίρι να τα καταφέρω.

ΛΚ: Αρκεί το ταλέντο για να κάνει κανείς καριέρα;

Ε: Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που μπορεί να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για μία καριέρα. Το ταλέντο είναι απαραίτητο, αλλά χρειάζονται αγάπη, δουλειά, επιμονή, υπομονή, συνέπεια, πειθαρχία, στόχος, πίστη, αυτοπεποίθηση και άλλα πολλά ίσως…

ΛΚ: Τι θα έλεγες στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το τραγούδι;

Ε: Να είναι πάνω απ’ όλα αληθινοί και πιστοί στα θέλω τους. Να ακολουθούν τα όνειρά τους και να  μην κάνουν εκπτώσεις. Να δουλεύουν πολύ αλλά κυρίως ό,τι κάνουν να το κάνουν με αγάπη.

ΛΚ: Θα εκπροσωπούσες ξανά την Ελλάδα ή την Κύπρο στην Eurovision;

Ε: Όχι. Έχει κλείσει αυτός ο κύκλος για μένα.

ΛΚ: Τα σχέδια του χειμώνα;

Ε: Εμφανίσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο για την  προώθηση του καινούργιου μου άλμπουμ «25 ΓΙΑ  ΠΑΝΤΑ» άρα σε αυτά τα πλαίσια θα κινηθεί και το ρεπερτόριο του προγράμματος. Ένα πάρτι, μέσα από ένα αφιέρωμα στα τραγούδια που αγαπήσαμε, ελληνικά και ξένα, που χαρακτηρίζουν διαφορετικές εποχές αλλά πάντα  διαχρονικά. Είτε μόνη μου είτε με καλλιτέχνες που συζητάμε και μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις, το σίγουρο είναι ότι θα ταξιδέψουμε και το ταξίδι μας θα είναι ενδιαφέρον και χαρούμενο.

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε (4) Διπλές προσκλήσεις για την συναυλία της Ευρυδίκης στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά στις 13 Σεπτεμβρίου ΕΔΩ:


{youtube}r2GE779ZxVY{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.