Στο έλεος του θυμού της γης το Μεξικο στο έλεος της Ιρμα η Κούβα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τραγικός ο απολογισμός από τον καταστροφικό σεισμό που συγκλόνισε το Μεξικό.59 οι νεκροί και εκατοντάδες οι εγκλοβισμέμοι στα χαλάσματα. Εν τω μεταξύ η Ιρμα γίνεται εφιάλτης για την Φλόριντα και την Κούβα…

Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι άνθρωποι βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι στα συντρίμμια κτηρίων, ενώ έχουν πλέον συμπληρωθεί 16 ώρες μετά τον σεισμό. Τουλάχιστον 200 είναι οι τραυματίες.

Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις νότιες πολιτείες Οαξάκα, Τσιάπας και Ταμπάσκο, που βρίσκονταν πιο κοντά στο επίκεντρο. Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Γιουκιτάν, όπου περίπου τα μισά κτήρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχουν καταρρεύσει, ανάμεσά τους και το τοπικό δημαρχείο.

Στον εφιάλτη της Ιρμα αναμένεται να βρεθούν ακόμα και πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως το Μαϊάμι όπου ήδη, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν μεταβεί σε καταφύγια.

Στο έδαφος της Κούβας, βρίσκεται ο τυφώνας Ίρμα, ο οποίος ενισχύθηκε και πάλι, φθάνοντας στην κατηγορία 5, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Εθνικό Κέντρο τυφώνων των ΗΠΑ. Συνοδεύεται από ανέμους μεγίστης ταχύτητας 260 χιλιομέτρων την ώρα ενώ το επίκεντρό του βρίσκεται 190 χλμ. από την κουβανική πόλη Καϊβαριέν και περίπου 480 χλμ. νοτιοανατολικά του Μαϊάμι της Φλόριντας.

Αφού πέρασε την νύχτα από τις νότιες Μπαχάμες η Ίρμα αναμένεται να κατευθυνθεί στη συνέχεια προς την Φλόριντα και την Τζόρτζια. Στο «στόχαστρο» της Ίρμα, αναμένεται να βρεθούν ακόμα και πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως το Μαϊάμι όπου ήδη, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν μεταβεί σε καταφύγια.

Να εγκαταλείψουν τις εστίες τους κάλεσε τους κατοίκους της Φλόριντα ο κυβερνήτης της Πολιτείας. Έκκληση στους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές οι οποίες αναμένεται να πληγούν από τον τυφώνα «να φύγουν από τον δρόμο του», απηύθυνε εχθές και ο Αμερικανός πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, στους 24 έχει αυξηθεί – σύμφωνα με το CNN – ο αριθμός των νεκρών από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα από τα νησιά τις Καραϊβικής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.