Μας έπνιξαν στο πετρέλαιο…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η επιχείρηση καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό θα ολοκληρωθεί σ΄ενα μήνα.Για την απορρύπανση της περιοχης επιχειρούν σχεδόν ολα τα μέσα στον ελληνικό χώρο,ενω συμμετέχει και ενα υπερσύγχρονο ευρωπαϊκό σκάφος.

 

το τάνκερ ειναι του 1972,έπρεπε να έχει 11 ναυτικούς στην διαδρομή του,αλλά το…συνόδευαν δύο.

Σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Για την απορρύπανση της περιοχής επιχειρούν σχεδόν όλα τα διαθέσιμα μέσα στον ελληνικό χώρο, ενώ συμμετέχει και ένα υπερσύγχρονο ευρωπαϊκό σκάφος.

Για ανύπαρκτη ενημέρωση από τον κρατικό μηχανισμό έκαναν λόγο στον ΣΚΑΪ οι δήμαρχοι Ελληνικού και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Όπως επισήμαναν, ενημερώθηκαν για την κατάσταση από τα μέσα ενημέρωσης ενώ από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου,  απηύθυνε έκκληση  σε κατοίκους και επισκέπτες να μην κατεβαίνουν για μπάνιο στις παραλίες του Δήμου.

Για περιβαλλοντικό έγκλημα έκανε λόγο και ο επικεφαλής της WWF Hellas, Δημήτρης Καραβέλας. Τόνισε πως η WWF Ηellas δηλώνει «παρών» σε όποιο κάλεσμα γίνει από το λιμενικό σώμα η τις αρμόδιες υπηρεσίες για την επιχείρηση καθαρισμού.

Την επόμενη Τετάρτη στις 20 Σεπτεμβρίου πρόκειται να συνεδριάσει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, μετά από αίτημα του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ανάλογο αίτημα είχε υποβάλλει και ο αντιπρόεδρός της επιτροπής, Νότης Μηταράκης.
Στη συνεδρίαση θα κληθούν να ενημερώσουν συναρμόδιοι φορείς , τοπική αυτοδιοίκηση , περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστήμονες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.