«Οιδίπους Τύραννος» από παιδιά στο Μουσείο Μπενάκη

Facebook
Twitter
LinkedIn
O μύθος του Οιδίποδα εμπνέει τη θεατρική ομάδα «Εμείς, Εμείς», που αποτελείται από έξι παιδιά 8 ετών, και με την καθοδήγηση-σκηνοθεσία της Αλίκης Δανέζη Knutsen παρουσιάζουν στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς στις 29 Σεπτεμβρίου, τον «Οιδίποδα Τύραννο», μια παράσταση από παιδιά…για παιδιά!

Τα παιδιά, που επέλεξαν τα ίδια το έργο, έστησαν μια παράσταση που αντιμετωπίζει με σεβασμό και σοβαρότητα την τραγωδία του Σοφοκλή. Το έργο πέρα από ορισμένες περικοπές και προσθήκες παρουσιάζεται στο σύνολο του, σε μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη, και αποκτά μια πρωτόγνωρη και συγκινητική ποιότητα, μέσα από τις παιδικές ερμηνείες.

Είναι η πρώτη φορά που μια αρχαία τραγωδία ανεβαίνει σε μια παράσταση όπου ηθοποιοί είναι παιδιά κι απευθύνεται σε παιδιά, μια μοναδική ευκαιρία για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν ένα κείμενο που θίγει δύσκολα ζητήματα, σε μια εκδοχή που θα τους κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στo αμφιθέατρο της Πλατείας Κουμουνδούρου, στις 9 Ιουνίου, με την υποστήριξη της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναθήναια».Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Σκηνοθεσία: Aλίκη Δανέζη Knutsen
Κοστούμια: Μαρία Σιαφάτα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τζωάννα Κόρτσα
Φωτογραφίες: Μάκης Ποράβας

Οιδίπους: Γιάννος
Ιοκάστη: Πολυδώρα/Φοίβη
Τειρεσίας-Βοσκός: Απόλλων
Κρέων-Θεράπων: Φράνκλιν
Χορός:  Ιωάννα
Συμμετέχει ο Φίλιππος


Info
Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
Τηλ 210 345 3111

Ώρα έναρξης: 20.30

Είσοδος ΕλεύθερηΕπικοινωνία-προβολή στα ΜΜΕ
Ανζελίκα Καψαμπέλη | t.6945798883 |akapsamb@gmail.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.