Ρεμπέτικες κομπανίες νέων στο πάλκο του Μεγάρου το Νοέμβριο «Είμαστε αλάνια…»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δύο μοναδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις αφιερωμένες στο ρεμπέτικο τραγούδι μας προσφέρουν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στις 20:30, στην Αίθουσα Χ. Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τριάντα νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα.

Οι Ανφάν Γκατέ και ο Γιάννης Διονυσίου από τη Θεσσαλονίκη, οι Γιαλαντζί Πατρινοί και οι Τούτοι από την Κορινθία, τα Χορδόφωνα από τα Γιάννενα, οι Κιουρντί από τον Πειραιά και οι Αμανήτες, Tusker  και Αμάλγαμα από την Αθήνα θα συναντηθούν στο πάλκο του Μεγάρου με δύο σπουδαίους μουσικούς που έχουν τιμήσει και αναδείξει το ρεμπέτικο τραγούδι στη σύγχρονη εποχή, τον Μανώλη Πάππο και τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Με τη συμμετοχή του σπουδαίου ηθοποιού Γιάννη Στάνκογλου, τη δημιουργική σκηνοθετική ματιά της Σοφίας Σπυράτου και την πολύτιμη συμβολή του Λάμπρου Λιάβα στην επιλογή των τραγουδιών, οι αξεπέραστοι στίχοι και οι βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μελωδίες από τον Μπαγιαντέρα μέχρι τον Τσιτσάνη θα ζωντανέψουν και πάλι!

Οι τριάντα νέοι μουσικοί της παραγωγής διακρίθηκαν σε έναν πρωτότυπο μουσικό «αγώνα» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός του για την ανάδειξη της ελληνικής μουσικής σε όλες  τις εκφάνσεις της. Και το ρεμπέτικο είναι μία από αυτές. Φέτος μάλιστα θεωρήθηκε υποψήφιο για να ενταχθεί στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Στους ταλαντούχους νέους και νέες που ξεχώρισαν από όλη την Ελλάδα, ο Σύλλογος προσφέρει την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το ευρύτερο κοινό και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Τα έσοδα από την εκδήλωση αυτή, όπως και από όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, διατίθενται για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Φίλων της Μουσικής


«Είμαστε αλάνια…» Ρεμπέτικες κομπανίες νέων στο πάλκο του Μεγάρου


Συμμετέχουν

Αμάλγαμα, Αμανήτες,

Ανφάν Γκατέ, Γιαλαντζί Πατρινοί,

Γιάννης Διονυσίου, Κιουρντί,

Τούτοι, Χορδόφωνα, Tusker


Έκτακτη συμμετοχή

Μανώλης Πάππος

Βαγγέλης Κορακάκης


Αφηγητής: Γιάννης Στάνκογλου


Επιμέλεια προγράμματος: Λάμπρος Λιάβας

Μουσική επιμέλεια –  Διδασκαλία: Μανώλης Πάππος

Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου


Τιμές εισιτηρίων: € 16, 20, 24, 28

Ειδική τιμή: € 12 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)

Oμαδικές κρατήσεις: 210 7282 367

Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου


Πληροφορίες – κρατήσεις

210 7282 333, www.megaron.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.