Βρείτε τους δολοφόνους…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Οι δολοφόνοι πήγαν με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους στο δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο κέντρο της Αθήνας . Τον πυροβόλησαν  και τον άφησαν νεκρό σε λίμνη αίματος .Οι πληροφορίες  αναφέρουν οτι οι δολοφόνοι  είναι δύο τριαντάρηδες μίλησαν με το θύμα για 20 λεπτά  αφου ζήτησαν να αποχωρήσει απο την αίθουσα συσκέψεων ο συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου .

Ο 52χρονος ποινικολόγος, γιος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Νώντα Ζαφειρόπουλου, δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δολοφόνοι του, είχαν κλείσει ραντεβού ως πελάτες.  Οι δράστες περίμεναν για λίγη ώρα στην υποδοχή κι αμέσως μετά οδηγήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων. Η συνάντηση ξεκίνησε και σε αυτήν βρίσκονταν τέσσερα άτομα: ένας νεαρός συνεργάτης του γνωστού ποινικολόγου, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και οι δύο άνδρες που έμελλε να είναι οι δολοφόνοι του. Σε κάποιο σημείο της συνάντησης, οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν πως θέλουν να μιλήσουν μόνο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Ο συνεργάτης του ασκούμενος δικηγόρος  έφυγε. Και  όταν οι δυο «πελάτες» έφυγαν, μπήκε στην αίθουσα ξανά για να βρει τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο νεκρό, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για χτύπημα με μία σφαίρα στο θώρακα. Ένα χτύπημα που άφησε νεκρό τον 52χρονο δικηγόρο, πατέρα δυο παιδιών. Οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πήγαν στο γραφείο του χωρίς να έχουν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να τα έχουν αλλοιώσει. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν το έγκλημα ήταν προμελετημένο.

Ο βασικός μάρτυρας είναι ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος λίγα λεπτά πριν πατήσουν τη σκανδάλη, ήταν μαζί τους στην αίθουσα συσκέψεων. Είναι ο άνθρωπος που μίλησε για έναν ψηλό κι έναν κοντό, ο οποίοι έμειναν μόνοι με τον γνωστό ποινικολόγο, προφασιζόμενοι ότι ήθελαν να του μιλήσουν ιδιαιτέρως.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δυο άνδρες μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Η Αστυνομία διαθέτει ήδη σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών. Εκτιμάται ότι είναι ηλικίας 30 ετών.

Όπως αναφέρεται, οι δυο δράστες περίμεναν για αρκετή ώρα στον προθάλαμο του γραφείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Σε αυτό το διάστημα της αναμονής τους, συζήτησαν και με κάποιον συνεργάτη του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες πριν πέσει νεκρός, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε επισκεφτεί τις φυλακές Κορυδαλλού. Εκεί είχε συνάντηση με πελάτες του για υπόθεση μικρού ποινικού ενδιαφέροντος. Κατηγορούμενοι σε αυτή τρεις νεαροί. Η δίκη θα γινόταν τη Δευτέρα (16.10.2017).
Οι προηγούμενες υποθέσεις

Ο 52χρονος δικηγόρος χειριζόταν τμήμα της υπόθεσης, με την απόπειρα δολοφονίας (το 2014) σε βάρος άλλου δικηγόρου. Για αυτή είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί σεσημασμένοι για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες.

Οι δύο κατηγορούμενοι, πριν από ένα χρόνο, είχαν κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό για την απόπειρα δολοφονίας κατά του δικηγόρου, έναν βασικό κατηγορούμενο για το σκάνδαλο της εταιρείας Energa, την οποία εκπροσωπούσε νομικά και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του εμπλεκομένου στην υπόθεση της Energa είχε κατηγορήσει τους δύο Αλβανούς για εκβίαση.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος χειριζόταν σοβαρές υποθέσεις που είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη όπως αυτές της Τράπεζας Proton Bank, των ομολόγων, των προμηθειών εξοπλιστικών προγραμμάτων, των ληστών των χρηματοκιβωτίων ενώ ήταν νομικός εκπρόσωπος σε ΜΜΕ. Συνεργάτες του μιλούν για «έναν εξαιρετικό νομικό που ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του κι απέφευγε τις προστριβές και τις εντάσεις».
Σκηνές οδυρμού!

Τα όσα ακολούθησαν δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις. Η περιοχή γέμισε από κόσμο, αλλά στο επίκεντρο βρίσκονταν φυσικά η οικογένεια του θύματος. Η σύζυγός του, τα παιδιά του. Η κόρη του κι ο γιος του… Βρέθηκαν αμέσως στο σημείο και δεν μπορούσαν να διανοηθούν αυτό που είχε συμβεί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.