Οχι στην αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας η αίτηση της 29χρονης Ηριάννας που ζητούσε να αποφυλακιστεί προσωρινά επικαλούμενη λόγους που σχετίζονταν με την επιστημονική της κατάρτιση και τη δυνατότητα της να ολοκληρώσει τη διδακτορική της διατριβή.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα εφετών Γεωργίου Γεράκη, ο οποίος είχε προτείνει λίγο νωρίτερα την απόρριψη της αιτήσεως καθώς όπως ανέφερε δεν προσκομίστηκαν νέα στοιχεία ούτε πείστηκε για το επείγον του αιτήματος και των λόγων που προβλήθηκαν για τη θεμελίωση του.

Το ίδιο, υπέρ της απόρριψης του αιτήματος του αποφάσισε το δικαστήριο και για τον συγκατηγορούμενο, 33χρονο Περικλή, ο οποίος είχε ζητήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του για λόγους υγείας.

Με συνθήματα του τύπου «Ες Ες μπάτσοι δικαστές» και το «πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από τα κελιά» υποδέχθηκαν την απόφαση αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες των κατηγορουμένων που ήταν μέσα στη δικαστική αίθουσα ενώ κάποιοι από αυτούς πέταξαν καρέκλες και μπουκάλια προς την έδρα του δικαστηρίου ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρούσες καθ όλη τη διάρκεια της δίκης απώθησαν τους αλληλέγγυους οι οποίο φωνάζοντας οδηγήθηκαν εκτός του δικαστικού μεγάρου.

Κατά την πρότασή του ο εισαγγελέας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή».

«Το ζητημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη. Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον», είπε ο εισαγγελέας για την 29χρονη Ηριάννα και πρόσθεσε πως η νέα αίτηση έπρεπε να στηρίζεται επί νέων γεγονότων: «Είναι προϋπόθεση αυτό, αλλιώς δεν καθίσταται αναγκαία να επιζητηθεί η παραδοχή μιας άλλης αιτήσεως».

Οσο για την τοποθέτηση της Ηριάννας ότι είναι αθώα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε: «Ούτε ο προβληματισμός της υπεράσπισης και της ιδίας ότι έχει ως κεκτημένο το τεκμήριο της αθωότητας ευσταθεί, αφού αυτό κάμπτεται όταν εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση»

Μετά την αναγγελία της απόφασης μέσα στο δικαστήριο υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από αλληλέγγυους και συμπαραστάτες των δύο κατηγορουμένων.

Η Ηριάννα και ο Περικλής είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Δήλωση δικηγόρου Ηριάννας

«Το τραύμα στο κράτος δικαίου σήμερα δεν επουλώθηκε. Η Ηριάννα παραμένει στη φυλακή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με το ίδιο σθένος και την δια πεποίθηση ότι στο τέλος η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει και η Ηριάννα θα αποδοθεί ελεύθερη στην κοινωνία» δήλωσε ο συνήγορος της 29χρονης Θοδωρής Μαντάς.

«Η σημερινή απόφαση κλείνει οριστικά την πόρτα στην Ηριάννα για να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο,

 

πηγή Σκάι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.