Συνάντηση Τραμπ – Τσίπρα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» στη συνάντηση δίνεται μεγάλο βάρος στην οικονομία και στα περιφερειακά προβλήματα με έμφαση τις συμμαχίες στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Επίσης στη συνάντηση συζητείται και το θέμα του ονόματος της πΓΔΜ καθώς το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στα Σκόπια δημιουργεί νέες δυναμικές στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Λίγο πριν αρχίσει η κατ΄ιδίαν συζήτησή τους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μακροχρόνια σχέση των δύο χωρών ενώ επισήμανε ότι με την Ελλάδα «είμαστε φίλοι και σύμμαχοι. Να βοηθήσουμε αλλά και να μας βοηθήσει η Ελλάδα».

Από την δική του πλευρά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θεωρεί βεβαία ότι θα υπάρξει μια επικοδομητική συζήτηση, «θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία (σ.σ. Ελλάδας – ΗΠΑ), επίσης σημείωσε ότι η «Ελλάδα αποτελεί αξιόπιστο σύμμαχο και εταίρο των ΗΠΑ».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.