Συνελήφθη σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία στις περιοχές Ζωγράφου – Καισαριανής – Βύρωνα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Συνελήφθησαν, στις 2 Νοεμβρίου στην Αθήνα στο Βύρωνα και στο Παγκράτι, τα μέλη σπείρας της οποίας διακινούσαν ακατέργαστη κάνναβη (ακόμα και σε μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων) στις περιοχές Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα και Παγκρατίου. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν οκτώ (8) υπήκοοι Αλβανίας και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας από 18 έως 26 ετών,  Επιπλέον, αναζητούνται δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας συνεργοί τους.

Ειδικότερα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Ασφάλειας Βύρωνα, αναφορικά με τη δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών κατάφερε μετά από διασταύρωση στοιχείων, χώρων και προσώπων να εντοπίσει τους δράστες, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη, καθώς και να εξακριβώσει τους χώρους απόκρυψης των ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και συνεχή δράση, με σκοπό την διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 24 και 26 ετών, κατείχαν αρχηγικό ρόλο και συγκεκριμένα παραλάμβαναν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που εισάγονταν από την Αλβανία και τις αποθήκευαν προσωρινά στην οικία του 26χρονου. Ακολούθως, τις διέθεταν στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, τα οποία αναλάμβαναν την τελική παράδοση τους στους χρήστες. Ακόμη, για τις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα, καταχωρημένα σε άγνωστα ονόματα ενώ για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν οχήματα προσώπων του περιβάλλοντός τους.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι μέρος των ναρκωτικών τα διέθεταν ακόμα και σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ περαιτέρω, διαπιστώθηκε η τιμή πώλησης, η οποία κυμαίνονταν από 5-8 ευρώ το γραμμάριο.


Ενδεικτικό του εύρους της παράνομης δραστηριότητας αποτελεί το γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο διακίνησαν -12,5- κιλά περίπου ακατέργαστης κάνναβης, με χρηματικό όφελος άνω των -100.000- ευρώ.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -1.500- γραμμαρίων

Το χρηματικό ποσό των -8.000- ευρώ

Ένα (1) πιστόλι με αμπούλες αερίου

Δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία (3) αυτοκίνητα και μία (1) μοτοσυκλέτα ως μέσα μεταφοράς.


Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.