Κεντροαριστερά: Οι τελευταίες εκτιμήσεις εν όψει κάλπης

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Κωνσταντίνος Γάτσιος και Δημήτρης Τζιώτης: ποιος θα καταφέρει να αναδειχθεί ο ηγέτης του νέου φορέα της προοδευτικής παράταξης; Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, με τις αναλύσεις και τα στοιχήματα για το ζευγάρι του δεύτερου γύρου να πέφτουν βροχή.

Με αναμενόμενο φαβορί την Φώφη Γεννηματά, φαίνεται πως η δεύτερη θέση ακόμα παίζεται και, σύμφωνα με τους αναλυτές, αλλάζει διαρκώς χέρια.

Η συμμετοχή θεωρείται κλειδί για το τελικό αποτέλεσμα. Αν τελικά οι ψηφοφόροι υπερβούν τις 150.000, κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να μαντέψει ποιον θα προτιμήσει η πλειοψηφία. Παράλληλα, το μέγεθος της συμμετοχής θα προδικάσει και την εξέλιξη του εγχειρήματος, καθώς, αν η προσέλευση ξεπεράσει το όριο που έχει τεθεί, κανείς δεν θα μιλήσει για «αποτέλεσμα μηχανισμών», ούτε θα σκεφτεί την αποχώρησή του την επόμενη μέρα.

Από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, η συμμετοχή ταυτίστηκε με την ενότητα της παράταξης, ενώ τις τελευταίες μέρες, κρίνοντας από την ραγδαία αύξηση του αριθμού των προεγγραφών, οι υπεύθυνοι περιμένουν την Κυριακή με περισσότερη αισιοδοξία. Πέραν του πολιτικού διακυβεύματος, στην Επιτροπή κυριαρχεί ο φόβος της τεχνικής βλάβης.

Αντλώντας αισιοδοξία, ωστόσο, από τις πετυχημένες δοκιμές των περασμένων ημερών, οι υπεύθυνοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει πραγματική πιθανότητα να πέσει το σύστημα. Την ίδια στιγμή, κρατούν εφεδρικούς εκπαιδευμένους εθελοντές, οι οποίοι ετοιμάζονται να πάρουν τις θέσεις τους ως χειριστές του ηλεκτρονικού συστήματος διασύνδεσης, σε περίπτωση που κάποιοι εξ αυτών δεν εμφανιστούν.
Πού και πώς να ψηφίσετε

Σχεδόν 1000 εκλογικά τμήματα, σε πάνω από 600 κέντρα, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 11 χώρες του εξωτερικού θα είναι ανοιχτά την Κυριακή, για να υποδεχτούν τους ψηφοφόρους, με τον πλήρη κατάλογο να έχει ήδη αναρτηθεί στο σάιτ της εκλογικής διαδικασίας.

Με 3 ευρώ και την αστυνομική ταυτότητα, ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει στην διαδικασία. H διαδικασία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 το βράδυ πανελλαδικά -με εξαίρεση την Αθήνα, στην οποία, λόγω Μαραθωνίου, οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 9.

Αν κάποιος δεν θέλει να περιμένει στην ουρά, μπορεί να προεγγραφεί στην διαδικασία, μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής, πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο με κάρτα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.