Tι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Συνέδριο της Δυτικής Αττικής…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πολιτική και ταξική διάσταση στις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα που στοίχισαν τη ζωή σε 23 ανθρώπους έδωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο, που είχε ως αντικείμενο τη Δυτική Αττική, μεταθέτοντας όμως το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών στα χρόνια πριν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Στη Δυτική Αττική συμπυκνώνονται οι παθογένειες, οι αδικίες και η ταξικότητα ενός ολόκληρου μοντέλου ανάπτυξης που χρεοκόπησε» με την έλευση της κρίσης και η «μονομέρεια των πολιτικών διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από το 2010 και μετά», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Υποστήριξε πως η χρόνια απουσία οικιστικού σχεδιασμού στη Μάνδρα τα χρόνια της στρεβλής ανάπτυξης ήταν συνέπεια εσκεμμένης αδιαφορίας των δημόσιων υπηρεσιών, προσθέτοντας πως το κράτος απουσίαζε διότι θεωρούσε τη Δυτική Αττική μέρος των φτωχών.

«Η τραγωδία που ζήσαμε είναι αποτέλεσμα της βίαιης και άναρχης παρέμβασης που έχει γίνει επί δεκαετίες στο φυσικό περιβάλλον. Υπάρχουν συγκεκριμένες πράξεις και παραλήψεις, καθώς και συγκεκριμένες ευθύνες», προσέθεσε.

Τόνισε πως οι ευθύνες για τις αστοχίες ή τις παραλείψεις που έγιναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής «δεν θα μείνουν ορφανές», σημειώνοντας πως το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ζητήσει σχετικό πόρισμα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Επισήμανε ότι με βάση την έρευνα θα εκπονηθούν σχέδια για την πρόληψη καταστροφικών καιρικών φαινομένων, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη της καταστροφής.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι είναι «θράσος» να ειρωνεύονται την κυβέρνηση «αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση».

Άφησε αιχμές ειδικά για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι προκάλεσε τεράστια ζημιά στην οικονομία και την αγορά εργασίας. Μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο της ΝΔ ο κ. Σαμαράς είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πως έριξε την κυβέρνησή του πριν ολοκληρώσει το έργο της.

Ο κ. Σαμαράς προσέθεσε ότι επί διακυβέρνησής του έγινε η μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή, η μεγαλύτερη μείωση χρέους, οι περισσότερες αποκρατικοποιήσεις, οι περισσότερες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και από τη βαθιά ύφεση η χώρα πέρασε στην ανάπτυξη.

Στο στόχαστρο του πρωθυπουργού βρέθηκε και ο νυν πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον οποίο είπε ειρωνικά ότι δεν καταλαβαίνει γιατί επιδιώκει αλλαγές στο κόμμα του εφόσον υποστηρίζει ότι κερδίζει.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.