Αυριο η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα Ζάεφ στο Νταβός…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σήμερα το πρωί αναχωρεί  η ελληνική αποστολή, για το Νταβός. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  θα συναντηθεί με τον Σκοπιανό ομολογό του Ζόραν Ζάεφ. Τον πρωθυπουργό, συνοδεύουν , ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο διπλωματικός του σύμβουλος Βαγγέλης Καλπαδάκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί  αύριο στις 3μμ ώρα Ελβετίας.
Διπλωατικές πηγές χαρακτηρίζουν «ιδιαίτερης κρισιμότητας» την εν λόγω συνάντηση και ποντάρουν πολιτική λύση, ενώ επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι αυτή «πρέπει να βρεθεί στη βάση μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό και να ισχύει έναντι όλων».

Σημειωτέων, ότι η ελληνική πλευρά βάζει θέμα  στο ενδεχόμενο οι εκπρόσωποι της ΠΓΔΜ να προσκληθούν στην επόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αφού όπως ξεκαθάρισε ο κ. Τζανακόπουλος σε ερώτηση που του τέθηκε, προϋπόθεση είναι «να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση».

Μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Ελβετία , ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη  και τους πολιτικούς αρχηγούς. Είτε με κατ’ ιδίαν συναντήσεις, είτε με σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.