Εξέγερση στον Κορυδαλλό…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Κρατούμενοι αντέδρασαν στην επιχείρηση των ΕΚΑΜ για την μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιατζόγλου.

Όπως αναφέρεται σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κρατούμενοι των φυλακών άρχισαν να σπάνε πόρτες και να ανοίγουν κελιά ως αντίδραση στην επιχείρηση των ΕΚΑΜ που διεξήχθη στο κελί του κρατουμένου Κωνστατίνου Γιατζόγλου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι αστυνομικοί «άρπαξαν» βίαια τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για τρομοδέματα, χωρίς εκείνος να προλάβει να πάρει ούτε καν τα προσωπικά του αντικείμενα.

Ο 29χρονος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για παλαιότερη υπόθεση, η οποία αφορούσε μεταφορά εκρηκτικών σε σακίδια στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε και ο Κωνσταντίνος Γιατζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα ΕΚΑΜ μπήκαν στο κελί για να τον μεταφέρουν, ωστόσο, οι κρατούμενοι αντέδρασαν φωνάζοντας συνθήματα, ενώ πλέον η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.

«Οι κρατούμενοι πήραν κλειδιά και ασύρματο»

Να σημειωθεί ότι λίγο αργότερα στην σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «ανέβηκε» και φωτογραφία από πράγματα που όπως τονίζεται «πήραν» οι κρατούμενοι με σκοπό να επιτύχουν την επιστροφή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως αναφέρεται: «Οι κρατούμενοι πήραν κλειδιά και ασύρματο. Ό,τι συμβαίνει είναι στα πλαίσια της κινητοποίησης των κρατουμένων και για την επιστροφή του αναρχικού συντρόφου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού.  Απαιτούν να έρθουν εκπρόσωποι του υπουργείου

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.