Kακοκαρία σ΄ολη τη Χώρα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η «Λητώ»  το νέο κύμα κακοκαιρίας  σαρώνει όλη τη χώρα και φέρνει μαζί της της βροχές, καταιγίδες και χιόνια! Και φυσικά προβλήματα, αφού σε πολλές περιοχές τα σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Ήδη, στην Κοζάνη και στην Καλαμπάκα το έχει… στρώσει, όπως και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Αλλά δεν είναι μόνο τα βόρεια που βρίσκονται σε κλοιό κακοκαιρίας

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται και στην Κεντρική Ελλάδα. Στα πεδινά βρέχει ακατάπαυστα από τα μεσάνυχτα ενώ από υψόμετρο 200 μέτρων και πάνω χιονίζει με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, από τις 4 τα ξημερώματα.

Στην Εγνατία οδό, η κίνηση των οχημάτων γίνεται χωρίς προβλήματα. Χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς και αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα που κινούνται στο επαρχιακό και ορεινό δίκτυο της Φλώρινας, της Καστοριάς των Γρεβενών και της Κοζάνης. Έντονες χιονοπτώσεις υπάρχουν στην περιοχή του Δομοκού με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία και μόνο με αλυσίδες στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα. Μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Από τις 5.30 το πρωί η Τροχαία έχει στήσει μπλόκο λίγο μετά τη Λαμία και απαγορεύει τη διέλευση των φορτηγών αυτοκινήτων ενώ υποχρεώνει τα ΙΧ να βάλουν αλυσίδες για να προχωρήσουν το ταξίδι τους προς τον Δομοκό, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου στην περιοχή του Τυμφρηστού το χιόνι έχει φτάσει τα 30 εκατοστά! Τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς δίνουν μια πραγματική μάχη για να μπορέσουν να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό ενώ είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.
Αγωνία για τον Σπερχειό

Στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας χιονίζει ακατάπαυστα, ενώ στα πεδινά της Λαμίας βρέχει με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση γεγονός το οποίο προβληματίζει τους αρμόδιους, ιδιαίτερα για την κατάσταση που αναμένεται να διαμορφωθεί τις επόμενες ώρες στον Σπερχειό ποταμό. Σε αρκετά σημεία είναι σε οριακή κατάσταση για να ξεφύγει από τα αναχώματα και να πλημμυρίσει τον κάμπο.

Στα «λευκά» ξύπνησε το Καρπενήσι σήμερα το πρωί, καθώς χιονοπτώσεις σημειώνονται σε όλον σχεδόν τον νομό Ευρυτανίας. Η έντονη βροχόπτωση, από τα μεσάνυχτα και μετά, μετατράπηκε σε χιονόπτωση και οι κάτοικοι της ευρυτανικής πρωτεύουσας ξύπνησαν με χιόνι και μέσα στην πόλη.
Κλειστά σχολεία

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από χθες (25.02.2018) το πρωί τη Φλώρινα και έτσι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.  Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών. Κλειστά τα σχολεία και στο Αμύνταιο. Οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Φλώρινας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δεν θα πάνε σχολείο ούτε οι μαθητές στο Καρπενήσι αλλά και εκείνοι στο Δομοκό!

Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία στις περιφερειακές ενότητες Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και της χιονόπτωσης που σημειώνεται από το πρωί.

Με απόφαση των δημάρχων, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Εορδαίας και Βοϊου. Στον δήμο Σερβίων Βελβεντού δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λειβαδερού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.