Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε για όλα απο το βημα της Βουλής.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για κακοστημένη απόπειρα αντιπερισπασμού έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετούμενος για το ζήτημα της προανακριτικής που ζητάει η Νέα Δημοκρατία για τους Π. Κουρουμπλή, Α. Ξανθό, Π. Πολάκη. Ο πρωθυπουργός απάντησε σημείο σημείο στην προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία καταλογίζοντάς της «φθηνή επικοινωνιακή πολιτική αντιπερισπασμούΣτη συνέχεια, όπως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε τόσο για τα εθνικά θέματα και την τουρκική προκλητικότητα όσο και για ζητήματα ηθικής τάξης.

Καταλόγισε στον Κ. Μητσοτάκη μικροπολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την κριτική του για την εξωτερική πολιτική επισημαίνοντας ότι τα εθνικά θέματα θα πρέπει να μένουν έξω από το γήπεδο της αντιπαράθεσης.

«Είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, είναι αδιαπραγμάτευτη η Κυπριακή ΑΟΖ και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο. Η χώρα μας είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας. Παιχνίδια με την Ελλάδα δεν μπορούν να παίζουν», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνιστώντας, παράλληλα, ψυχραιμία, υπομονή και σταθμισμένα βήματα.

Απάντησε, ταυτόχρονα, στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι ο ίδιος ότι είχε να πει για την Τουρκία τα είπε ενώπιον του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη αν «τολμά» να τα πει και ο ίδιος μπροστά στον κ. Ερντογάν.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε με νόημα «η κ. Αντωνοπούλου παραιτήθηκε και επέστρεψε τα 23.000 ευρώ, εσείς τα 200 εκατομμύρια ευρώ που πήρε η Νέα Δημοκρατία δανεικά και αγύριστα, θα τα επιστρέψετε ποτέ;».

Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε και για το θέμα της ΠΓΔΜ λέγοντας προς τον κ. Μητσοτάκη «εσείς ξαφνικά αλλάξετε θέση όταν είδατε κάποιους διαδηλωτές στους δρόμους. Εσείς αλλάξατε θέση, όχι εμείς, όχι εγώ».

Σημείωσε ότι σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, ο ίδιος έχει και διατυπώνει εξαρχής την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία, erga omnes, δηλαδή αλλαγή και της συνταγματικής ονομασίας. «Η ακροδεξιά είναι στο κόμμα σας», σημείωσε προς τον πρόεδρο της ΝΔ.

Κατά τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα. Ο πρωθυπουργός είπε προς τον αρχηγό της ΝΔ ότι εκείνος είναι που θα αποφασίσει, σε συνεννόηση με το στράτευμα εάν και πότε θα καλέσει τον Ταγίπ Ερντογάν στο τηλέφωνο.

«Είναι ανεύθυνο να βγαίνετε και να εγκαλείτε τον πρωθυπουργό που δεν τηλεφώνησε στον Ερντογάν» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε «Είναι επιπολαιότητα να αναδείξω ένα σύνηθες, κατά τη γνώμη μου, συνοριακό συμβάν σε μέγα διπλωματικό επεισόδιο που μπορεί ενδεχομένως να μας μπλέξει σε περιπέτειες».

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός άσκησε σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλογίζοντάς του ότι δεν είπε κουβέντα για τις πρόσφατε συλλήψεις ακροδεξιών τρομοκρατών και τον κατηγόρησε για εμμονή να επιτίθεται στην Αριστερά.

«Σας έχει πάρει την ηγεμονία στο κόμμα η άκρα δεξιά και εσείς δεν είστε του μεσαίου χώρου, είστε γιαλαντζί φιλελεύθερος, είστε κι εσείς ένας πολιτικός ακραία δεξιός» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.