Ο Βλαδίμηρος και πάλι ένοικος του Κρεμλίνου.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο απόλυτος άρχοντας της Ρωσίας .Οι προεδρικές εκλογές με καταμέτρημένο το 99ο/ο του δίνει το 76ο/ο των ψήφων.Αναδικνύεται ο μακροβιότερος ένοικος του Κρεμλίνου από την εποχή του Ιωσήφ Στάλιν. Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Πάβελ Γκρουντίνιν του Κομμουνιστικού Κόμματος, με 11,82%.

Τρίτος κατατάσσεται ο εθνικιστής Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι με 5,68%. Τρεις από τους οκτώ υποψήφιος για την προεδρία δεν έλαβαν ούτε καν το ένα τοις εκατό των ψήφων.

Μελανό σημείο φαίνεται πως είναι η συμμετοχή, καθώς, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, δεν υπερέβη το 64%. Στόχος του Κρεμλίνου ήταν συμμετοχή τουλάχιστον 70%, ώστε να μην υπάρχει οιαδήποτε αμφισβήτηση για την δημοκρατική νομιμοποίηση του αποτελέσματος.

Νωρίτερα, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και μια μη κυβερνητική οργάνωση ανέφεραν ότι έως το μεσημέρι είχαν καταγράψει 1.764 παρατυπίες, στις οποίες περιλαμβάνονται και περιπτώσεις παρατηρητών που εμποδίστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Η επικεφαλής της ρωσικής Αρμοστείας για Ανθρώπινα Δικαιώματα αντέτεινε πως έως τώρα δεν έχουν καταγραφεί αξιοσημείωτες παραβάσεις που να επηρεάζουν το αποτέλεσμα, όπως μεταδίδουν τα κρατικά πρακτορεία Sputnik και Tass.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.