Σύνοδος Κορυφής Ρωσίας-Τουρκίας -Ιράν στην Αγκυρα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Και το παιχνίδι στη διεθνη σκακιέρα καλά κρατεί.Η  Ρωσία προχωρεί σ’ επένδυση που ξεπερνά τα 20 δισεκ. δολάρια, στην Τουρκία.Είναι  η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην γείτονα. Η Σύνοδος Κορυφής Ρωσίας – Τουρκίας – Ιράν στην Άγκυρα, δεν έχει αντικείμενο μόνο το Συριακό και άλλα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής για τον Βλάντιμιρ Πούτιν και τον Ταγίπ Ερντογάν…

Ο πρόεδρος της Ρωσίας θα εγκαινιάσει στην Τουρκία το έργο του πυρηνικού σταθμού του Άκουγιου, με κατασκευαστή τη ρωσική κρατική εταιρεία ROSATOM.

Ο σταθμός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023, με δυνατότητα ηλεκτροπαραγωγής 4.800 Megawatt.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ύψος της ρωσικής επένδυσης ξεπερνά τα 20 δισεκ. δολάρια, όντας η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Τουρκία.

Αυτή τη στιγμή 10.000 άνθρωποι εργάζονται για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, ενώ 3.500 άνθρωποι θα εργάζονται σε αυτόν όταν θα τεθεί σε λειτουργία.

Σε αυτό το πλαίσιο, 248 Τούρκοι βρίσκονται στη Μόσχα και θα εκπαιδευτούν στη λειτουργία του σταθμού για τα επόμενα 6,5 χρόνια.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις είχαν διαμαρτυρηθεί για την κατασκευή του φαραωνικού έργου, ωστόσο η Άγκυρα αγνόησε τις αντιδράσεις και το έργο προχωράει κανονικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.