Εννέα νεκροί στο Τορόντο απο ημιφορτηγό.Ανέβηκε σε πεζοδρόμιο…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν  στο Τορόντο του Καναδά όταν ημιφορτηγό ανέβηκε σε πεζοδρόμιο πολυσύχναστης διασταύρωσης  και παρέσυρε πλήθος πεζών, σύμφωνα με τον πρώτο επίσημο απολογισμό που έδωσε η Αστυνομία.Δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη άν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Ο οδηγός χτύπησε τον κόσμο και συνέχισε την πορεία του  συνελήφθη ομως  λίγα οικοδομικά τετράγωνα απο το σημείο της επίθεσης. Οι Αρχές δεν έχουν δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα ή τα κίνητρά του, αποφεύγοντας να διευκρινίσουν εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC πως είδε τον οδηγό να σταματά και να ανεβαίνει εκ νέου στο πεζοδρόμιο αφότου εμβόλισε το πλήθος.

Βίντεο ανεπιβεβαίωτης αυθεντικότητας που δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα Toronto Star εικονίζει τον φερόμενο δράση να λέει σε έναν αστυνομικό «πυροβόλησέ με στο κεφάλι», λίγο πριν τη σύλληψή του. Ο άνδρας τελικά παραδίδεται αφού πετά στο έδαφος ένα αντικείμενο.

Πέντε από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ δύο νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Σάνιμπρουκ, όπου διακομίστηκαν συνολικά δέκα άτομα.

Ο δράστης οδηγούσε λευκό φορτηγάκι της εταιρείας ενοικιαζόμενων οχημάτων Ryder. Η επιχείρηση συνεργάζεται με τις Αρχές.

Όλα έγιναν περίπου στις 13:30 μετά το μεσημέρι τοπική ώρα σε εμπορική περιοχή της πόλης, όπου πολλοί εργαζόμενοι έκαναν διάλειμμα για γεύμα.

Οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί, ενώ σταθμοί του Μετρό έχουν κλείσει. Ο δήμαρχος του Τορόντο, Τζον Τόρι, ζήτησε από επιχειρήσεις και γραφεία που βρίσκονται κοντά στο σημείο της τραγωδίας να κλείσουν πρόωρα και οι εργαζόμενοι να αποχωρήσουν χωρίς να περάσουν από την επίμαχη διασταύρωση.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον λίγες ημέρες.

Οι Αρχές θα δημιουργήσουν δύο τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης, ο ένας προορίζεται για τους συγγενείς θυμάτων και ο δεύτερος για οποιονδήποτε έχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το έργο της Αστυνομίας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα ενώ στο Τορόντο συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών του G7, όμως ο χώρος όπου φιλοξενούνται οι εργασίες απέχει σχεδόν 30 χιλιόμετρα από το σημείο.

Τη θλίψη του εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.