Αλ. Τσίπρας: Καλή συμφωνία, περιλαμβάνει συνταγματική αναθεώρηση και ονομασία erga omnes

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Έχουμε μια καλή συμφωνία η οποία καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η ελληνική πλευρά. Έχουμε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που ισχύει έναντι όλων (erga omnes)», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

«Εναπόκειται στην ΠΓΔΜ να κάνει πράξη και σε συνταγματικό επίπεδο αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος

«Είναι σαφές ότι η ευθύνη για το αν πραγματικά η γειτονική μας χώρα εννοεί την τήρηση αυτών των προϋποθέσεων που έχουμε θέσει αυτονοήτως εναπόκειται σε εκείνη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ.

«Εναπόκειται στην ΠΓΔΜ να κάνει πράξη και σε συνταγματικό επίπεδο αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος στη διάρκεια του διαλόγου που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.

Κυβερνητική πηγή: Υπάρχει συμφωνία, με ονομασία erga omnes και ικανοποιεί όλους τους όρους της ελληνικής πλευράς

Υπάρχει συμφωνία, πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε η ελληνική κυβέρνηση και η ονομασία είναι erga omnes: αυτό σημείωναν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές παρέπεμπαν για λεπτομέρειες στα αυτά που θα ακολουθήσουν τα επόμενα λεπτά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.