Χατζηδάκης προς τον Δ. Τζανακόπουλο: Πάνω από τις διαφορές μας η Δημοκρατία και η πατρίδα

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Με όλη τη δύναμη της φωνής του», όπως είπε, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης έστειλε μήνυμα από την Ολομέλεια «να καταλάβουμε όλοι ότι πάνω από τις διαφορές μας, όσο μεγάλες και να είναι, υπάρχουν δύο πράγματα: η Δημοκρατία και η πατρίδα, η Ελλάδα».

Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, μετά την τοποθέτησή του στη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας ότι επιλέγει να επικεντρώσει μόνον στην αναφορά που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη Χρυσή Αυγή, «παρά το ότι υπήρξε συνολικά προσβλητικός για την παράταξη της ΝΔ». Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θύμισε την άμεση και απερίφραστη καταδίκη της ΝΔ «στα όσα εξωφρενικά» εκστόμισε χθες ο βουλευτής της ΧΑ, αφετέρου επανέλαβε ότι η ΝΔ είναι προσηλωμένη στις αρχές της Δημοκρατίας και βρίσκεται μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες.

«Θα μπορούσα αν ακολουθούσα τον δρόμο του κυβερνητικού εκπροσώπου να θυμίσω την κάτω και την πάνω πλατεία, να θυμίσω την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που από διαφορετικές αφετηρίες ξεκινώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ ενώθηκαν για να προκληθούν εκλογές το 2015. Δεν θα το κάνω. Γιατί πιστεύω ότι η συζήτηση είναι ιστορική και πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι πάνω από τις διαφορές μας, όσο μεγάλες και να είναι, υπάρχουν δύο πράγματα: η Δημοκρατία και η πατρίδα, η Ελλάδα. Θέλω να το υπογραμμίσω με όλη τη δύναμη της φωνής μου» είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Απευθυνόμενος ο κ. Χατζηδάκης προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ανέφερε: «Στέκομαι μόνο σε ένα, το οποίο το θεωρώ βασικό. Στην αναφορά που έκανε για τη ΧΑ. Κύριε πρόεδρε, ήσασταν εδώ στα όσα εξωφρενικά και απίστευτα εκστόμισε ο βουλευτής της ΧΑ. Κατόπιν της δικής σας τοποθετήσεως, τοποθετήθηκα εγώ, καταδίκασα απερίφραστα και είδα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τιμήν τους να με χειροκροτούν και τους ευχαριστώ γι’ αυτό» και τόνισε: «Αυτό είναι η ΝΔ. Η προσήλωση στη Δημοκρατία και τον φιλελευθερισμό. Στα ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαστε μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.