Εκλογές στην Τουρκία…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Στις 9.30 ώρα Ελλάδας  θα έχουμε εικόνα για το ποιός θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος στην Τουρκία.Οι εκλογές που διεξάγονται   σήμερα στην Τουρκία είναι ι διπλές  , προεδρικές και βουλευτικές.

Στις κάλπες καλούνται 59 εκατομμύρια ψηφοφόροιΑλλά .και 3 εκατομμύρια του εξωτερικού,απο τους οποίους έχουν ψηφίσει 1,5 εκατομμύριο σε κάλπες που στήθηκαν σε 123 αντιπροσωπείες της Τουρκίας σε 60 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Οι κάλπες αυτές έχουν σφραγισθεί και μεταφερθεί στην Αγκυρα οπου θ΄ανοιχθούν στις 5 το απόγευμα οπου θ΄αρχίσει η καταμέτρηση

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο από την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Τζουμχουριέτ», ο Ερντογάν αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό μέχρι 44,5% και άρα δεν εκλέγεται από τον πρώτο γύρο. Ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μουχαρέμ Ιντζέ, κατά την ίδια δημοσκόπηση θα λάβει ποσοστό 28,3%, η Μεράλ Ακσενέρ 13,5% και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς 11,5%.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια μεγάλης συγκέντρωσης του υποψήφιου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μουχαρέμ Ιντζέ, στην ασιατική Κωνσταντινούπολη.

Ήταν η τελευταία προεκλογική ομιλία του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της χώρας. Ο Ιντζέ έκανε λόγο για 5 εκατομμύρια κόσμο στην ομιλία του, πάντως και οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειχναν μεγάλη κοσμοσυρροή.

Το βασικό μήνυμα του Μουχαρέμ Ιντζέ στην τελευταία ομιλία σήμερα ήταν το «Ερντογάν τελείωσες!», αντιδρώντας στη διακοπή της ομιλίας του από 3 κανάλια εθνικής εμβέλειας, προκειμένου να μεταδώσουν την ομιλία του Ερντογάν την ίδια ώρα. «Θα μηνύσω τις τηλεοράσεις που έκοψαν τη δική μου ομιλία για να μεταδώσουν του Ερντογάν. Ερντογάν τελείωσες!», είπε χαρακτηριστικά ο Μουχαρέμ Ιντζέ.

Όταν άρχισε την ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος στη συνοικία Μπεϋλίκντουζού δεν είχε ακόμη τελειώσει την ομιλία του στο Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης ο Ιντζέ και τότε 3 εθνικής εμβέλειας κανάλια (CNN Türk, NTV, ATV) διέκοψαν να μεταδίδουν την ομιλία Ιντζέ για να μεταδώσουν του Ερντογάν. Το αντιλήφθηκε ενώ μιλούσε ο Ιντζέ και από το βήμα προειδοποίησε τα κανάλια ότι θα τους κάνει μήνυση μετά από αυτό, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη. Στη συνέχεια τα κανάλια έδειχναν και τις δύο ομιλίες και έδιναν φωνή πότε στον έναν πότε στον άλλον, εναλλάξ.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ κάλεσε σε 36ωρη επιστράτευση τους οπαδούς του κόμματος και ψηφοφόρους για το ενδεχόμενο νοθείας, ενώ διαμήνυσε επίσης του Ερντογάν «εγώ δεν είμαι τερματοφύλακας, είμαι επιθετικός».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.