Αξέχαστο το αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο | Ηρώδειο 25/6

Facebook
Twitter
LinkedIn

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Ολες του κόσμου οι Κυριακές ξεδιπλώθηκαν πάνω στη σκηνή του Ηρωδείου κι η φωνή της Χαρούλας  Αλεξίου παρέσυρε το κατάμεστο Αρχαίο Ωδείο, να τραγουδάει μαζί της σε μια βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον  ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Το χθες με το σήμερα έσμιξαν,  με την εκπληκτική ερμηνεία του Γιώργου Νταλάρα που είχε και την ευθύνη της συναυλίας.

Καθώς η ώρα περνούσε όλο και πιο συγκινητική γινόταν η συναυλία στο Ηρώδειο τη Δευτέρα το βράδυ. Η μουσική αυτή περιήγηση, στα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου, ήταν  ένα μακρύ ταξίδι στη ψυχή του Έλληνα. Ήταν  ένα πισωγύρισμα σ΄εκείνα τα άπονα και σκληρά χρόνια  που μύριζαν  ακόμα γιασεμί οι γειτονιές, και τα ραδιόφωνα σιγόπαιζαν , τα  τραγούδια του Λοίζου, του Πλέσσα, του Ξαρχάκου, του Κουγιουμτζη .   Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, δεν έχει γράψει μόνο σπουδαία τραγούδια, αλλά έχει μια μεγάλη σημαντική δημοσιογραφική πορεία και  μια αξιόλογη συγγραφική δουλειά. Ωστόσο, όταν  πρέπει να γράψεις για ένα μεγάλο μύθο, πρέπει να προσέχεις τις λέξεις σου γιατί 60 χρόνια δημιουργίας, είναι 60 χρόνια ιστορίας.

Το Φεστιβάλ Αθηνών τη Δευτέρα 25/6 τίμησε, το Λευτέρη Παπαδόπουλο, με μια  μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο,  γεμάτη  από τα τραγούδια του, που έχουν ντύσει με τις μελωδίες τους μεγάλοι Έλληνες συνθέτες και έχουν ερμηνεύσει σημαντικοί Έλληνες τραγουδιστές.

Τα σπουδαία τραγούδια, θέλουν και σπουδαίες φωνές. Τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου ερμήνευσαν οι: Μανώλης Μητσιάς, Κώστας Μακεδόνας,  Μελίνα Ασλανίδου, Βιολέτα Ίκαρη, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Μάστορας, και chórεs σε μουσική διδασκαλία Μαρίνας Σάττι.



Δυο ιδιαίτερες στιγμές του αφιερώματος, ήταν όταν η Χαρούλα Αλεξίου δέχθηκε το κάλεσμα του Γιώργου Νταλάρα να ανέβει στη σκηνή να τραγουδήσει την μεγάλη επιτυχία του 1977,  «Όλες του κόσμου οι Κυριακές».

Ενώ το κοινό που βρισκόταν στο αρχαίο Ωδείο το βράδυ εκείνο σηκώθηκε όρθιο, όταν  ο αγαπημένος στιχουργός, ανέβηκε στη σκηνή του Ηρωδείου και τραγούδησε μαζί με τους ερμηνευτές το «Άπονη Ζωή».


«Το άγαλμα», «Τζαμάικα», «Οδός Αριστοτέλους», «Δε θα ξαναγαπήσω», «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Όλες του κόσμου οι Κυριακές», «Κάποτε θα ‘ρθουν», «Σεβάχ ο Θαλασσινός», «Δέκα Παλληκάρια», «Στα ψηλά τα παραθύρια», «Ανέβηκα τη σκάλα», «Η δουλειά κάνει τους άνδρες»,  «Έπεφτε βαθιά σιωπή»  «Σαββατοβραδο στην Καισαριανή», «Μια Κυριακή», «Ο Σαλονικιός»  είναι μερικά  από τα πιο γνωστά τραγούδια  που απολαύσαμε τη βραδιά αυτή.

Λευτέρη Παπαδόπουλε… Ευχαριστούμε!!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.