Ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας στο TV5MONDE

Facebook
Twitter
LinkedIn
Τον Ιούλιο, με αφορμή τον μυθικό Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας, το TV5MONDE οργώνει τους δρόμους του εξάγωνου για να ανακαλύψει μία άλλη πλευρά των ετάπ (στάδια)των ποδηλατιστών, τα εκπληκτικά τοπία τους, τον πολιτιστικό τους πλούτο και τους κρυμμένους θησαυρούς τους.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ
Από τις 7 έως τις 29 Ιουλίου, από τα μεσάνυχτα μέχρι τη 1 το πρωί
Δείτε τα ωραιότερα στιγμιότυπα καθεμίας από τις 21 ετάπ του Γύρου της Γαλλίας στο καθημερινό δελτίο του TV5MONDE.


ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΡΕΝΤ-ΜΑΡΙΤΙΜ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΙΚΑΡΔΙΑ

Εικόνα : Fort Boyard
THALASSA / ΘΑΛΑΣΣΑ : ΑΠΟ ΤΗ LA ROCHELLE ΣΤΗ ROYAN
Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 22:00
Ανακαλύψτε το εξαιρετικό παραθαλάσσιο τοπίο του Ατλαντικού ωκεανού στην περιοχή της Charente-Maritime. Κατά μήκος της ακτογραμμής, είτε στη θάλασσα είτε κρυμμένη στα νησιά, περνώντας από το διάσημο κάστρο Fort Boyard, αυτή η ποικιλόχρωμη κληρονομιά αναβιώνει με έναν εκπληκτικό τρόπο!

Εικόνα : La pointe du Raz
Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ : ΒΡΕΤΑΝΗ
Κυριακή 15 Ιουλίου στις 19:40
Ξενάγηση σε μία περιοχή γεμάτη άγρια και μαγευτικά τοπία. Από το νησί Molène μέχρι το ακρωτήρι pointe du Raz και από τη Brocéliande στα βουνά Arrée, με μία κάμερα στην πλάτη, ένας αετός διασχίζει τη Βρετάνη, την περιοχή που χαρακτηρίζεται από το πιτσίλισμα του Ατλαντικού.

Εικόνα : Le château de Chantilly
ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ : Η ΠΙΚΑΡΔΙΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ
Δευτέρα 16 Ιουλίου στις 22:00
Η Πικαρδία έχει πολλούς κρυμμένους θησαυρούς. Κάστρα, καθεδρικούς ναούς, την πρώτη γραμμή του μετώπου.. η περιοχή είναι σημαδεμένη από την ιστορία της Γαλλίας. Παράλληλα με την ακτή, ξεκινώντας από τον κόλπο του Σομ και φτάνοντας μέχρι το κάστρο του Σαντιγί, συναντάμε ντόπιους «πικάρ» περήφανους για τον τόπο τους!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΒΟΥΑ ΕΩΣ ΤΑ ΠΥΡΗΝΑΙΑ

Εικόνα : Le lac d’Annecy
ΠΡΙΒΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ : ΟΤ-ΣΑΒΟΥΑ, ΜΑ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ
Τετάρτη 18 Ιουλίου στις 16:00
Βουκολική η βόλτα στην Haute-Savoie : πρώτα η λίμνη του Annecy, ένα μικρό διαμάντι της γαλλικής κληρονομιάς· έπειτα το πρόβατο Thônes et Marthod, μία πολύ ξεχωριστή ράτσα προβάτου· και τέλος, η συνάντηση με τον Marc Veyrat, βραβευμένο σεφ με αστέρι ο οποίος κατάγεται από την περιοχή.

Εικόνα : Campomoro
Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ : ΚΟΡΣΙΚΗ
Κυριακή 22 Ιουλίου στις 19:40
Στο νησί της Ομορφιάς συγκεντρώνονται τα πιο εξωτικά τοπία της Μεσογείου : παραλίες με ψιλή άμμο στο νότο, απότομες κορυφές στο κέντρο, γαλάζιοι κόλποι γεμάτοι κρυψώνες στη δύση και σκοτεινά δάση βορειοανατολικά. Ένα εκπληκτικό ταξίδι πάνω από ένα από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου, την Κορσική.

Εικόνα : Collioure
ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ : ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ COLLIOURE
Δευτέρα 23 Ιουλίου στις 22:00
Εκδρομή σε ένα μυστικό μέρος ανάμεσα σε θάλασσα και βουνό : την ακτή Vermeille και την ενδοχώρα στις οποίες δεσπόζει το μυθικό όρος Canigou… Ανακαλύψτε μία περιοχή της μεσογειακής περιφέρειας που περιέργως παραμένει σχετικά άγνωστη.


Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ

Εικόνα : Le Pic du Midi
Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ : Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ
Κυριακή 29 Ιουλίου στις 19:40
Η Χώρα των Βάσκων προσφέρει μαγευτικά τοπία : από την κορυφή Midi d’Ossau έως την άγρια κοιλάδα του ποταμού Adour και από τη σπηλιά της Verna έως το βουνό της Rhune. Μία εναέρια εξερεύνηση πάνω από τη Béarn, βορειοδυτικά των Πυρηναίων, που κόβει την ανάσα.


ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ – ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 22:00

DES RACINES & DES AILES / ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΦΤΕΡΑ : ΠΑΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
3 επεισόδια σε πρώτη προβολή
Ραντεβού με εξαιρετικούς άνδρες και γυναίκες, μεταλαμπαδευτές μίας μοναδικής τεχνογνωσίας, οι οποίοι συμβάλουν στην αναβίωση της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου τους.


ΑΠΟ ΤΗΝ CORNOUAILLES ΣΤΟ LÉON
11 Ιουλίου

Αποκατάσταση παλιών μύλων, εκμάθηση κεντήματος…οι λάτρεις της πολιτισμικής κληρονομιάς της Βρετάνης συμμετέχουν στη διαφύλαξη των θησαυρών της.

ΑΠΟ ΤΗ LA VENDÉE ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΝΑΝΤΗΣ
18 Ιουλίου
Η άλλη πέρλα της Vendée είναι το νησί Noirmoutier και το περίφημο πέρασμα Gois. Ένας δρόμος που ενώνει το νησί με την ενδοχώρα στη χαμηλή παλίρροια, μοναδικός σε όλη τη Γαλλία…


Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ MONT-BLANC
25 Ιουλίου
Ο γύρος του Mont-Blanc αποκαλύπτει την αρχιτεκτονική, φυσική και πολιτιστική ιστορία της περιοχής, που μοιράζονται η Γαλλία, η Ελβετία και η Ιταλία. Ένα ταξίδι σε τρεις γλώσσες…

europe.tv5monde.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.